Messi moet nieuw Argentijns trauma in Boston voorkomen

Reacties

Argentinië strijdt in de nacht van zaterdag op zondag met Venezuela om een plaats in de halve finale van het toernooi om de Copa América.

Messi moet nieuw Argentijns trauma in Boston voorkomen

De kans is groot dat Lionel Messi voor het eerst dit toernooi in de basis begint, nadat hij tot nu toe twee keer als invaller zijn opwachting maakte wegens een tijdens de voorbereiding opgelopen rugblessure. 'De afgelopen twee jaar, sinds het WK, hebben we veel progressie geboekt. We werken al een tijdje met elkaar samen en dat begin je nu echt te zien', zegt Messi in de krant Olé.

De strijd om de Copa América kent een verrassend verloop, met onder meer de uitschakeling van Brazilië en Uruguay in de groepsfase. Voor de laatstgenoemde ploeg viel het doek na een 1-0 nederlaag tegen Venezuela. Messi wil voorkomen dat zijn team de volgende scalp van het verrassende team van bondscoach Rafael Dudamel wordt.

Diego Maradona in actie tijdens zijn laatste interland, in 1994 tegen Nigeria.
Diego Maradona in actie tijdens zijn laatste interland, in 1994 tegen Nigeria.

'We zijn ons ervan bewust dat er geen ruimte is om fouten te maken. Er komen heel zware wedstrijden aan. Sommigen denken misschien dat Venezuela een makkelijke tegenstander is, maar dat is niet het geval. Niemand hield voor dit toernooi rekening met Venezuela, maar ze staan niet voor niets in de kwartfinale.'

In Argentijnse media is er veel te doen om de plaats waar de kwartfinale tegen Venezuela wordt gespeeld: Foxborough, dat op een steenworp afstand van Boston ligt. In Boston speelde Diego Maradona in 1994 zijn laatste interland. Zijn positieve dopingtest na de WK-wedstrijd tegen Nigeria (2-1 winst) zorgde voor een van de grootste trauma's in de Argentijnse voetbalgeschiedenis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.