Messi: 'Topscorerstitel is niets waard zonder Copa-winst'

Reacties

Lionel Messi nam Argentinië in de halve finale van het toernooi om de Copa América op sleeptouw en gidste zijn ploeg met een goal en twee assists langs gastland Verenigde Staten. De sterspeler van Barcelona mag zich nu ook alleen topscorer aller tijden van La Albiceleste, maar hecht nog geen waarde aan die titel.

Messi: 'Topscorerstitel is niets waard zonder Copa-winst'

'Ik wil met het hele team die ene titel pakken, die we zo verdienen', doelde Leo na afloop van de 4-0 zege op Amerika op de prijs die in de finale van de nacht van zondag op maandag op het spel staat voor Argentinië. 'We wilden weer een finale spelen en daar zijn we nu in ieder geval zeker van.'

Met een schitterende vrije trap vanaf ruim twintig meter nam Messi tegen de VS de 2-0 voor zijn rekening, waarmee hij op 55 goals in dienst van het nationale team kwam. Daardoor mag hij zich nu alleen topscorer aller tijden van Argentinië noemen, voor Gabriel Batistuta (54 treffers). Het is een titel die hij 'dankzij ploeggenoten' heeft gegrepen en die hij in de finale nog steviger in handen kan krijgen.

Maar daar gaat het Messi niet om, zo stelt hij. De aanvaller waakt er namelijk voor dat die eindstrijd dezelfde afloop heeft als de laatste twee waarin de Argentijnen in actie kwamen. De WK-finale tegen Duitsland ging in 2014 met 1-0 verloren, een jaar later bleek Chili in de eindstrijd om de Copa na strafschoppen met 4-1 te sterk. Messi: 'Deze keer hebben we vanaf de eerste speeldag alles gegeven en we kijken er naar uit om dat nog één keer te doen. De topscorerstitel is niets waard zonder de echte titel.'

In die finale wacht Colombia of Chili, die elkaar komende nacht treffen. Ze moeten vrezen voor Argentinië, dat eerder al fraaie overwinningen boekte tegen Chili (2-1), Panama (5-0) en Bolivia (3-0) in de groepsfase en Venezuela (4-1) in de kwartfinale. De eindstrijd om de Copa América wordt in de nacht van zondag op maandag afgewerkt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.