Argentinië dankt Copa América-zege aan Messi en Higuaín

Argentinië heeft in de kwartfinale van de Copa América afgerekend met Venezuela. Lionel Messi en Gonzalo Higuaín wezen hun land de weg in Foxborough en hadden een groot aandeel in de 4-1 zege.

Al in de achtste minuut was het raak voor de Argentijnen. Messi gunde zijn collega-aanvaller een kans met een fabuleuze pass over ruim twintig meter. Higuaín promoveerde de dieptepass tot assist door al glijdend raak te schieten in de verre hoek. Bij zijn tweede goal van de avond profiteerde Higuaín van een slechte terugspeelbal. De spits onderschepte en liep vervolgens eenvoudig om doelman Dani Hernandez heen: 2-0.

Luis Seijas mag het zich aanrekenen dat het niet meer spannend werd. De Venezolaan miste kort voor rust een strafschop met een mislukte Panenka, waarna Argentinië na een uur verder weg liep. Messi rondde een combinatie met Nicolás Gaitán, die van Benfica naar Atlético Madrid vertrekt, perfect af met een intikker.

Spits José Salomón Rondón redde nog de eer namens Venezuela door in de zeventigste minuut te scoren, maar even later was het wederom raak voor Argentinië. Invaller Erik Lamela pikte een doelpunt mee met dank aan doelman Hernandez, die zich liet verrassen door een schot in de korte hoek.

In de halve finale neemt Argentinië het woensdag op tegen gastland Verenigde Staten. Colombia en Chili ontmoeten elkaar een dag later in de andere halve finale bij de jubileumeditie van de Copa América.