Buiteling over boarding kost Lavezzi finale om Copa América

Reacties

Ezequiel Lavezzi komt niet in actie in de finale van het toernooi om de Copa América. In de halve finale tegen de Verenigde Staten (4-0 zege) liep de buitenspeler op knullige wijze een breuk in zijn arm op.

Buiteling over boarding kost Lavezzi finale om Copa América

De buitenspeler deed in de 65ste minuut een uiterste poging een hoge bal in de buurt van de zijlijn aan te nemen op zijn borst, maar knalde daarbij achterover over de boarding (zie beelden). Hij liep bij de landing een breuk op in zijn arm, zo bleek na onderzoek.

De maker van de openingstreffer in de wedstrijd tegen Amerika is daardoor niet inzetbaar in de finale, die in de nacht van zondag op maandag wordt afgewerkt. Het is voor bondscoach Tata Martino een volgende tegenslag in aanloop naar het duel met Colombia of Chili.

De keuzeheer weet namelijk ook niet of hij kan beschikken over Ángel Di María. De dijbeenblessure die de buitenspeler van Paris Saint-Germain in de wedstrijden tegen Bolivia (3-0 overwinning) en Venezuela (4-1 zege) al aan de kant hield, weerhield hem er ook tegen de Verenigde Staten van om in te vallen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.