Chelsea verbijsterd over schorsing Matic

Reacties

De schorsing die Nemanja Matic heeft gekregen na zijn duw tegen Ashley Barnes is teruggebracht van drie naar twee wedstrijden. Chelsea is echter met stomheid geslagen over die uitspraak van de voetbalbond.

Chelsea verbijsterd over schorsing Matic

Dat laat de club weten in een statement op de clubsite.

Matic kreeg zaterdag in het duel met Burnley (1-1) een rode kaart, nadat hij zijn woede afreageerde op tegenstander Barnes. Die plaatste zo'n harde tackle op het scheenbeen van de Serviër, dat deze volgens Chelsea zelfs zijn carrière in gevaar bracht. Scheidsrechter Martin Atkinson ontging het incident, waarna Matic eigen rechter speelde.

Chelsea was in beroep gegaan tegen de straf van Matic en vond dat hij hooguit één duel schorsing verdiende. De club verwees de bond naar gelijksoortige incidenten, waarbij soms zelfs vrijspraak van de speler volgde. Matic mist nu de finale van de League Cup tegen Tottenham Hotspur en de competitiewedstrijd tegen stadgenoot West Ham United.

Chelsea, met manager José Mourinho voorop, is woedend over het voorval en wil dat de Engelse voetbalbond in de toekomst meer actie onderneemt om aanslagen zoals die van Barnes kordaat te bestraffen. De FA blijft echter bij zijn standpunt dat de reactie van Matic 'gewelddadig' is en niet kan worden goedgepraat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.