Chelsea opent tegen Swansea, Van Gaal ontvangt Spurs

Reacties

De Premier League heeft het speelschema voor komend seizoen gepresenteerd. Landskampioen Chelsea begint tegen Swansea City. De thuiswedstrijd van Manchester United tegen Tottenham Hotspur is de meest aansprekende wedstrijd van de eerste speelronde.

Chelsea opent tegen Swansea, Van Gaal ontvangt Spurs

De wedstrijd tussen Newcastle United en Southampton staat met Tim Krul, Vurnon Anita, Daryl Janmaat, Siem de Jong en Ronald en Erwin Koeman garant voor Nederlandse inbreng. Manager Dick Advocaat reist met Sunderland naar Leicester City af voor een directe confrontatie met een concurrent in de strijd tegen degradatie.

Met het publiceren van het wedstrijdschema zijn de voorbereidingen op 's werelds best bekeken competitie officieel van start gegaan. De Premier League vangt aan op zaterdag 8 augustus. In de eerste speelronde staan de volgende affiches op het programma:

Eerste speelronde Premier League
Thuis Uit
Arsenal West Ham United
Bournemouth Aston Villa
Chelsea Swansea City
Everton Watford
Leicester City Sunderland
Manchester United Tottenham Hotspur
Newcastle United Southampton
Norwich City Crystal Palace
Stoke City Liverpool
West Bromwich Albion Manchester City

Op basis van de statistieken lijkt regerend landskampioen Chelsea gegarandeerd van een goede start. In de 23-jarige geschiedenis van de Premier League won de titelhouder twintig keer de seizoensopener. De titelverdediger verloor de eerste competitiewedstrijd nog nooit.

De aanstaand kampioen maakt historisch gezien minder kans op een vliegende start. Veertien keer pakte de toekomstige kampioen drie punten in de eerste officiële wedstrijd van het Engelse voetbalseizoen. Zes keer liep de aanstaande winnaar van de Premier League tegen een gelijkspel aan, tegenover drie nederlagen.

De wedstrijden in de Premier League kunnen overigens nog van de zaterdag naar de zondag verplaatst worden vanwege live-uitzendingen. Bekijk hier het volledige schema voor het seizoen 2015/16.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.