Communicatie met spelers houdt Van Gaal jong van geest

Reacties

Louis van Gaal ziet op tegen zijn naderende pensioen. De manager van Manchester United meent dat juist het communiceren met jonge spelers ook hem jong houdt.

Communicatie met spelers houdt Van Gaal jong van geest

Van Gaal wordt deze zomer 64 en gaf al eerder aan dat hij in Engeland aan zijn laatste klus als trainer bezig is. Hij hoopt dit seizoen met zijn elftal mee te spelen om de prijzen en bereidt zich daar wederom op voor met een verre trip naar Amerika. 'Die is bedoeld om een hecht team te smeden', legt hij uit aan Manchester United TV.

Waar veel trainers zich beklagen over verre (commerciële) tripjes tijdens de voorbereiding, ziet Van Gaal er wel degelijk de waarde van in. 'Het is belangrijk dat we nu in een tijdzone blijven, zodat we ook goed kunnen blijven trainen. Ook het weer aan de westkust van Amerika is beter. Soms zijn de wedstrijden alleen een beetje saai, omdat het resultaat niet belangrijk is.'

Van half tot eind juli neemt Manchester United deel aan de International Champions Cup, waarvoor wedstrijden tegen onder andere Barcelona en Paris Saint-Germain op het programma staan. Op 8 augustus begint de Premier League. De club moet zich in diezelfde maand via voorrondes nog zien te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Over zijn pensioen hoeft Van Gaal zich bij goede prestaties nog geen zorgen te maken, zijn contract bij Manchester United loopt nog door tot medio 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.