Van Gaal: 'United is voor Memphis de juiste club'

Reacties

Manchester United meldt dat ook de laatste formaliteiten van de transfer van Memphis Depay zijn afgehandeld. Manager Louis van Gaal denkt dat de 21-jarige aanvaller van PSV een geweldige aanwinst is voor The Red Devils.

Van Gaal: 'United is voor Memphis de juiste club'

PSV bereikte op 7 mei al een akkoord met United over de miljoenentransfer van Memphis, die op Old Trafford een contract voor vier jaar krijgt met een optie voor een extra seizoen. Op 18 mei doorstond de Oranje-international vervolgens met succes de medische keuring.

De topscorer van de Eredivisie was aanvankelijk op weg naar Paris Saint-Germain, maar daar stak Van Gaal op het laatste moment een stokje voor. 'Ik ken Memphis van onze samenwerking bij het Nederlands elftal. Hij is een jonge, veelzijdige speler die de op verschillende posities uit de voeten kan', zegt de voormalige Oranje-bondscoach op de website van United.

'Memphis zal tijd nodig hebben om te wennen aan het ritme van de Premier League, maar ik twijfel er niet aan dat hij de potentie heeft om een geweldige speler te worden voor deze club. Hij is bij de juiste club terechtgekomen om het goede werk dat hij tot dusver heeft verricht voort te zetten', aldus de manager van United, dat maximaal 32 miljoen euro voor Memphis zal betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.