Dramatische cijfers Hiddink ten opzichte van Van Gaal

Reacties

Guus Hiddink heeft in zijn tweede termijn als bondscoach al vijf nederlagen geleden in negen duels. Dat is al meer dan zijn voorganger Louis van Gaal in 43 interlands.

Dramatische cijfers Hiddink ten opzichte van Van Gaal

Van Gaal had Nederland net als Hiddink twee periodes onder zijn hoede. Maar zelfs met alle wedstrijden onder zijn bewind (2000-2001 en 2012-2014) bij elkaar opgeteld, verloor Van Gaal niet zo vaak als Hiddink in de laatste negen interlands. Van Gaal verloor maar vier keer in totaal.

De vergelijking tussen Hiddink (links op de foto) en zijn voorganger (rechts) is helemaal schrijnend als je kijkt naar het aantal tegendoelpunten. Het Oranje van Hiddink slikte de laatste negen interlands vijftien treffers. Onder Van Gaal kreeg Nederland pas in zijn laatste 26 duels net zoveel goals tegen.

Het Nederlands elftal wordt wel geprezen om zijn aanvallende daadkracht onder Hiddink, maar ook dat is schijn. In de laatste negen wedstrijden onder Van Gaal werd exact zo vaak (achttien keer) gescoord.

Nederland verloor vrijdagavond van de Verenigde Staten (3-4), volgende week wacht in Riga de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.