Hiddink kiest voor Wijnaldum en Promes

Reacties

Bondscoach Guus Hiddink heeft met betrekking tot zijn opstelling voor het oefenduel met de Verenigde Staten (aftrap 20.30 uur) niet voor verrassingen gezorgd. Omdat Jetro Willems niet helemaal fit is, wordt hij als linksback vervangen door Daley Blind, waardoor Georginio Wijnaldum op het middenveld start.

Hiddink kiest voor Wijnaldum en Promes

Bondscoach Guus Hiddink deed donderdag op de persconferentie nog een dappere poging om zijn basisopstelling geheim te houden, maar gaf uiteindelijk toch het grootste deel prijs. De basisplekken voor Jeffrey Bruma en Bruno Martins Indi én spitsen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar waren daardoor al duidelijk.

Het grootste twijfelgeval dat Hiddink tijdens het perspraatje noemde, start niet in de basis: Willems wordt vervangen door Blind.

Op de andere backpositie begint Daryl Janmaat aan zijn 25ste interland, maar hij zal halverwege vervangen worden door Gregory van der Wiel. Centraal achterin spelen Bruma en Martins Indi, omdat Ron Vlaar niet fit is en Stefan de Vrij wordt gespaard. In het doel krijgt Jasper Cillessen de voorkeur, waar Kenneth Vermeer in de laatste (oefen)interlands tegen Spanje nog mocht starten.

Door de basisplaats voor Blind vormt Wijnaldum samen met Feyenoorder Jordy Clasie het middenveld. Zij zien vóór zich een aanval bestaande uit vier man. De twee spitsen Huntelaar en aanvoerder Van Persie worden geflankeerd door Quincy Promes (rechts) - die de voorkeur krijgt boven Luciano Narsingh - en Memphis Depay (links). De drie mogelijke debutanten - Steven Berghuis, Davy Pröpper en Tjaronn Chery - moeten hopen dat zij bij de zes wissels horen die Hiddink in het oefenduel mag doorvoeren.

Opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Janmaat, Bruma, Martins Indi, Blind; Clasie, Wijnaldum; Promes, Huntelaar, Van Persie, Depay.
Opstelling Verenigde Staten: Guzan; Shea, Brooks, Alvarado, Chandler; Morales, Beckerman, Bradley; Zardes, Johánnsson, Johnson.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.