Van Gaal wil meer eigen jeugd in hoofdmacht United

Reacties

Louis van Gaal gaat talenten van Manchester United tijdens de voorbereiding volop de kans geven. De manager wil spelers uit de eigen academie zien doorstromen naar het eerste elftal.

Van Gaal wil meer eigen jeugd in hoofdmacht United

Volgende maand bereidt United zich net als vorig seizoen in de Verenigde Staten voor op het nieuwe seizoen. 'Ik ga heel veel jonge spelers meenemen naar de VS', laat Van Gaal weten. 'Ze krijgen de kans zichzelf aan mij te laten zien. Daarna is het afwachten hoe ze zich ontwikkelen. Als een speler zijn kans grijpt, kan het zomaar zijn dat hij volgend seizoen bij de eerste selectie begint.'

Van Gaal is positief over de talenten die zich aandienen bij United, waar Robin van Persie, Daley Blind en Memphis Depay onder contract staan. Dat het beloftenelftal afgelopen seizoen kampioen werd, is tekenend volgens de Amsterdamse trainer. 'Het is fantastisch dat ze dat gelukt is', laat hij weten. 'Maar het zou nog beter zijn als er elk seizoen één speler van het beloftenelftal in het eerste team terechtkomt.'

In zijn debuutseizoen op Old Trafford heeft Van Gaal aan diverse jongelingen de kans gegeven. Tyler Blackett (21, elf competitieduels) begon het seizoen als basisspeler en zag zijn ontwikkeling beloond worden met een nieuw contract. Paddy McNair (20) kwam zelfs tot zestien wedstrijden, terwijl James Wilson (19) dertien keer in actie kwam in de Premier League.

Manchester United speelt op 18 juli tegen América, treedt op 22 juli aan tegen San José Earthquakes, ontmoet Barcelona op 25 juli en speelt vijf dagen later tegen Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.