Celtic moet meerdere erkennen in fortuinlijk AC Milan

AC Milan heeft de eerste groepswedstrijd van de Champions League tegen Celtic met 2-0 gewonnen. De Italianen kwamen met geluk op voorsprong, maar kwamen niet noemenswaardig in de problemen. Beide ploegen zitten samen in de poule met Ajax en Barcelona.

Celtic moet meerdere erkennen in fortuinlijk AC Milan

Celtic, bij wie Virgil van Dijk negentig minuten meedeed, werd al vroeg gewaarschuwd door een schot van Mario Balotelli. Op de rand van het zestienmetergebied mocht de aanvaller volledig vrij uithalen, maar zag hij zijn inzet op de vuisten van Celtic-keeper Fraser Forster stuiten.

Na een kwartier spelen maakte Abbiati een grove fout door de bal op te pakken nadat hij het speeltuig al had aangeraakt met zijn handen. De indirecte vrije trap die daarop volgde werd geblokkeerd door Kevin Constant.

Milan was de bovenliggende partij, maar vreemd genoeg lukte het de Italianen niet om te scoren. Kansen waren er namelijk genoeg. De manier waarop de thuisploeg uiteindelijk toch op voorsprong kwam, was fortuinlijk te noemen.

Een slap schot van Christian Zapata werd via een Celtic-verdediger van richting veranderd, waardoor doelman Forster volkomen kansloos was. Een gelukkige goal voor Milan, waar Urby Emanuelson vlak voor tijd op het veld kwam en Nigel de Jong basisspeler was, maar onterecht was het niet te noemen.

Dat de 2-0 snel volgde was daarom ook niet vreemd. Een vrije trap van Mario Balotelli eindigde op de paal, maar de rebound werd door Suley Muntari zonder aarzelen binnen geschoten: 2-0. Dat was direct ook de eindstand van de wedstrijd zodat Milan en Barcelona samen aan kop gaan in groep H, zij het dat Barcelona als gevolg van de 4-0 zege op Ajax het betere doelsaldo heeft. Ook Derk Boerrigter kon als invaller bij de Schotten de schade niet meer beperken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen