Debuut Van Ginkel en Van Dijk, Emanuelson op de bank

De tweede speeldag van de eerste speelronde in de Champions League start om 20.45 uur met drie Nederlanders in buitenlandse dienst, onder wie twee debutanten, aan de aftrap. Twee andere Nederlanders starten op de bank, terwijl blessures roet in het eten van gooien van nog een ander vaderlands duo.

Debuut Van Ginkel en Van Dijk, Emanuelson op de bank

Zoals Chelsea-manager José Mourinho al min of meer aankondigde maakt Marco van Ginkel woensdagavond zijn debuut in de Champions League. Mourinho ziet de thuiswedstrijd tegen FC Basel als een ideale mogelijkheid om Van Ginkel op het hoogste niveau aan het werk te zien. Hij vormt samen met clubicoon Frank Lampard en de Braziliaanse spelmaker Oscar het middenveld van The Blues. Ook de zomeraankopen Willian en Samuel Eto'o doen vanaf het begin mee.

Ook Virgil van Dijk maakt zoals verwacht zijn debuut in het miljoenenbal. Celtic-manager Neil Lennon beschouwt de deze zomer van FC Groningen overgenomen verdediger al het gehele seizoen als vaste basiskracht in het hart van zijn defensie. Op bezoek bij AC Milan is er echter geen plaats voor ex-Ajacied Derk Boerrigter. Opmerkelijk, want Lennon liet eerder deze week nog weten de snelheid van de vleugelspits goed te kunnen gebruiken in Champions League-wedstrijden.

In de andere confrontatie van Groep H, de poule waar ook Barcelona en Ajax in zitten, moet ook Urby Emanuelson op de bank beginnen. Celtic krijgt in San Siro alleen te maken met Nigel de Jong, die zoals gewoonlijk de positie van controleur inneemt op het middenveld van Milan. Emanuelson moet Kevin Constant voor zich dulden op de linksbackpositie. De aankopen Valter Birsa en Alessandro Matri kregen van trainer Massimiliano Allegri hun eerste basisplaats.

Klaas-Jan Huntelaar is nog niet genoeg hersteld van zijn knieblessure om met Schalke 04 aan te treden tegen Steaua Boekarest. De aanwinsten Kevin-Prince Boateng en Dennis Aogo starten wel in de Veltins Arena.

Vanzelfsprekend ontbreekt ook Ibrahim Afellay nog in de wedstrijdselectie van Barcelona, dat woensdagavond Ajax ontvangt. Hoewel hij wel is opgenomen in de officiële selectie voor het miljoenenbal is Afellay nog tot de winterstop uitgeschakeld met een spierblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen