Carroll kopt West Ham United naar derde plaats

Andy Carroll heeft de onderling strijd met Wilfried Bony in zijn voordeel beslist. Bony opende namens Swansea City de score, maar Carroll bezorgde thuisploeg West Ham United de zege in Londen: 3-1.

Er was deze week veel te doen om de spitsen van Swansea en The Hammers. De club uit Wales heeft Bony onder contract staan, maar de voormalige aanvaller van Vitesse had ook in het shirt van West Ham United kunnen spelen. De club uit Oost-Londen moest anderhalf jaar geleden echter kiezen tussen Carroll en Bony.

Het binnenhalen van beide aanvallers was niet mogelijk qua budget. De keuze viel op de Engelse international. Gezien het moyenne in 2014 een verkeerde keuze. Bony maakte zondagmiddag in Londen zijn negentiende competitiegoal van dit kalenderjaar, terwijl Carroll zijn totaal in 2014 opschroefde naar elf. Los daarvan was hij de held van de middag.

De boomlange spits zorgde hoogspersoonlijk voor drie punten met twee rake kopballen. En dat terwijl de bezoekers, waar doelman Lukasz Fabianski in 68ste minuut de rode kaart kreeg, na twintig minuten op voorsprong waren gekomen. Bony was het eindstation van een goedlopende aanval, maar zijn treffer bleek uiteindelijk niet voldoende. Het slotakkoord was voor Diafra Sakho, die namens de nieuwe nummer drie van de Premier League de eindstand bepaalde.