Fer weer belangrijk voor QPR, Liverpool blijft punten morsen

Liverpool heeft verzuimd in de thuiswedstrijd tegen Sunderland een goed vervolg te geven aan de recente resultaten in de Premier League. Queens Park Rangers won wél, opnieuw mede dankzij een doelpunt van Leroy Fer.

Queens Park Rangers – Burnley 2-0
Fer had net als vorige week zaterdag een belangrijk aandeel in de tweede thuiszege op rij van Queens Park Rangers. De 24-jarige middenvelder schoot vorige week tegen Leicester City vlak voor rust de 2-1 op het scorebord, nu opende de Oranje-international de score door de bal vlak na rust via Ben Mee over Burnley-doelman Tom Heaton te plaatsen.

QPR-spits Charlie Austin stond met een assist al aan de basis van de tweede seizoentreffer van Fer en gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot. Het was alweer de achtste competitiegoal van de 25-jarige aanvaller, die daarmee verantwoordelijk is voor de helft van de Premier League-productie van de ploeg van manager Harry Redknapp.

Vlak na zijn doelpunt zorgde Austin er wel voor dat het in het laatste kwartier toch nog spannend bleef met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Fer en zijn ploeggenoten bleven met een man minder echter overeind tegen Burnley. QPR klimt door de zege over zijn concurrent heen naar de zeventiende plaats.

Liverpool – Sunderland 0-0
Liverpool zette de afgelopen week de weg omhoog in met overwinningen op Stoke City (1-0) en Leicester City (3-1), maar had tegen Sunderland grote moeite het doel van Costel Pantilimon te vinden. De Roemeense doelman van The Black Cats werd maar zelden echt op de proef gesteld door de aanvallers van The Reds, waar Steven Gerrard net als afgelopen weekend op de bank begon.

Steven Gerrard werd gespaard door Brendan Rodgers, maar moest toch nog aan de bak.

Manager Brendan Rodgers hield Gerrard waarschijnlijk aan de kant met het oog op de belangrijke wedstrijd in de Champions League tegen FC Basel. In het laatste kwart van de wedstrijd moest de 34-jarige aanvoerder alsnog zijn trainingspak uittrekken, maar ook het clubicoon kon niet voorkomen dat Liverpool voor de vijfde keer dit seizoen puntenverlies leed in eigen huis.

Dankzij een goede redding van de bekritiseerde doelman Simon Mignolet op een schot van Jordi Gómez mocht Rodgers zich zelfs nog enigszins gelukkig prijzen met een punt. Na de tweede plaats van vorig seizoen heeft Liverpool nog geen echte aansluiting gevonden met de plaatsen die recht geven op Champions League-voetbal. Manchester United (vierde) heeft vier punten meer en kan zondag tegen nummer drie Southampton (vijf punten meer) verder uitlopen.