Carpi zet punt achter bekeravontuur Fiorentina

Reacties

Fiorentina heeft zich in eigen huis verslikt in Carpi (0-1). De laagvlieger in de Serie A verraste de competitiegenoot in de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia.

Carpi zet punt achter bekeravontuur Fiorentina

De promovendus kent een moeilijk seizoen in de Italiaanse competitie. Met slechts twee zeges na zestien duels staat Carpi voorlaatste. Het bekertoernooi is voor de ploeg van trainer Fabrizio Castori dus een uitgelezen mogelijkheid om het seizoen glans te geven en die kans lijkt Carpi met beide handen aan te grijpen.

Fiorentina, de nummer twee van de Serie A, had het namelijk moeilijk in het bekerduel en slaagde er niet in de ban te breken. Antonio Di Gaudio (foto) deed dat een kwartier voor tijd wel. De Italiaan dribbelde op aangeven van Lorenzo Lollo het strafschopgebied van La Viola binnen en schoot vervolgens raak in de verre hoek.

Een slotoffensief van Fiorentina, met 31 goals de meest trefzekere ploeg van de Serie A, mocht niet meer baten. Een rode kaart voor Gonzalo Rodríguez hielp de thuisploeg ook allerminst mee. Carpi-aanvaller Jerry Mbakogu moest in de slotfase eveneens inrukken. Desondanks voltooiden de bezoekers de stunt en treffen AC Milan of Sampdoria in de kwartfinale. Niklas Moisander en consorten nemen het donderdag in eigen huis op tegen de Rossoneri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.