Delneri debuteert bij Hellas Verona met nipte bekerzege

Reacties

De trainerswissel bij Hellas Verona heeft meteen effect gesorteerd. Na veertien duels zonder overwinning debuteerde Luigi Delneri met een late zege op Pavia in de strijd om de Coppa Italia.

Delneri debuteert bij Hellas Verona met nipte bekerzege

Tegen het kleine Pavia, dat uitkomt op het derde niveau in Italië, werkte Hellas niet echt aan zijn zelfvertrouwen. De club uit Verona won op 15 augustus voor het laatst een wedstrijd. Foggia werd uitgeschakeld in de derde ronde van het bekertoernooi. Daarna volgden veertien ontmoetingen in de Serie A zonder zege. Hellas besloot daarop Andrea Mandorlini na een dienstverband van vijf jaar te ontslaan.

Delneri, die in het verleden twee periodes trainer was van rivaal Chievo, werd aangesteld als opvolger van Mandorlini. Hij zorgde voor een succesje door zijn nieuwe club te leiden naar de achtste finale van het toernooi om de Coppa Italia, maar eenvoudig ging dat niet. De wedstrijd leek af te stevenen op een verlenging, maar in de extra speeltijd maakte invaller Cláudio Winck (foto) aan alle onzekerheid een einde in het Stadio Marc'Antonio Bentegodi.

Hellas Verona schaarde zich net als Spezia, Torino en AC Milan dinsdag bij de laatste zestien. Palermo liet zich woensdag verrassen door Alessandria, dat net als Pavia speelt in de Lega Pro. Op Sicilië zorgde het voor een stunt door met 3-2 te zegevieren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.