Inter wint met gemak, Genoa slachtoffer van stuntploeg

Reacties

Internazionale heeft zich probleemloos voor de kwartfinale van het toernooi om de Coppa Italia geplaatst. Het bekersprookje van derdeklasser Alessandria duurde voort tegen Genoa.

Inter wint met gemak, Genoa slachtoffer van stuntploeg

Inter - Cagliari 3-0
De koploper van de Serie A had weinig moeite met de nummer twee van de Serie B. Inter speelde met een b-formatie, maar was in eigen huis heer en meester. Rodrigo Palacio (foto) nam in de 24ste minuut de 1-0 voor zijn rekening, door van dichtbij af te ronden na een voorzet vanaf links van Juan Jesus.

Inter nam in de 71ste minuut met een fantastische goal van Marcelo Brozovic definitief afstand van de Sardiniërs. De middenvelder krulde de bal vanaf twintig meter in de verre kruising. Zaterdag, op bezoek bij Udinese (0-4), had de Kroaat al op vrijwel identieke wijze gescoord. Ivan Perisic maakte er tien minuen later 3-0 van, door binnen te schieten na een knal tegen de paal van Brozovic. Inter speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van het duel Napoli - Hellas Verona, dat woensdag wordt afgewerkt..

Genoa - Alessandria 1-2 (n.v.)
Derdedivisionist Alessandria heeft zich zeer verrassend voor de kwartfinale geplaatst, door op bezoek bij Serie A-club Genoa te winnen. Het is de tweede stunt op rij van Alessandria, dat in de vorige ronde al van Palermo won.

Manuel Marras bracht Alessandria op voorsprong, maar Leonardo Pavoletti maakte vlak voor het einde gelijk. Hij sleepte daarmee een verlenging uit het vuur, maar daarin ging Genoa alsnog kopje onder. De winnende goal was via Riccardo Bocalon namelijk van Alessandria. Alessandria ontmoet de winnaar van de wedstrijd Roma - Spezia (woensdag) bij de laatste acht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.