Captain Huntelaar waarschuwt: 'Niet arrogant worden'

Reacties

Klaas Jan Huntelaar wil ook volgend seizoen uitkomen in de Champions League. De captain van Schalke 04 treft volgende week woensdag zijn oude club Real Madrid in de achtste finale, maar wil zich via de competitie snel veilig spelen voor het miljoenenbal van volgend seizoen.

Captain Huntelaar waarschuwt: 'Niet arrogant worden'

'Het is ons doel om minimaal vierde te worden in de Bundesliga. We hebben uitgesproken dat we die plek willen hebben. Dat heeft de hoogste prioriteit', aldus Huntelaar op de clubwebsite. 'Alleen moeten we door het succes van de laatste weken niet arrogant worden.'

De terugkeer van aanvoerder Huntelaar heeft Schalke 04 overduidelijk goed gedaan. De dertigjarige centrumspits stond vijf maanden buitenspel vanwege een slepende knieblessure, maar was tijdens zijn rentree in het competitieduel met Hamburger SV (3-0 zege) direct trefzeker namens Die Königsblauen.

Klaas Jan Huntelaar kopt Schalke 04 op voorsprong tegen Hamburger SV. HSV, toen nog onder leiding van de onlangs ontslagen trainer Bert van Marwijk, ging uiteindelijk met 3-0 ten onder.
Klaas Jan Huntelaar kopt Schalke 04 op voorsprong tegen Hamburger SV. HSV, toen nog onder leiding van de onlangs ontslagen trainer Bert van Marwijk, ging uiteindelijk met 3-0 ten onder.

'Ik had echt zin om weer te voetballen', laat de voormalige aanvaller van onder meer Ajax, Real Madrid en AC Milan weten. 'Na zo'n blessureperiode besef je pas hoe heerlijk het is om op het veld te staan. Maar ik ben nu weer fit, voel me sterk en ik ben blij dat in mijn bijdrage kan leveren aan het team.

Ook het afgelopen weekend toonde Huntelaar aan zijn neusje voor het doel niet kwijt te zijn. In de topper tegen directe concurrent Bayer Leverkusen bepaalde de Oranje-international na 74 minuten de eindstand: 1-2. 'Als je een aantal wedstrijden op rij wint, dan is iedereen altijd tevreden. Het is zaak dat we hiermee doorgaan', aldus Huntelaar.

Bekijk hier de samenvatting van Schalke 04 tegen Bayer Leverkusen.

Schalke 04 bezet, met nog dertien speelronden te gaan, de vierde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper is negentien punten. De eerste plaats is volledig uit het zicht. Dat geldt niet voor plek twee en drie. De achterstand op Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund bedragen respectievelijk drie en twee punten.

Woensdag 26 februari wacht in eigen huis de eerste Champions League-confrontatie met zijn voormalige werkgever Real Madrid. Een week later staat de return gepland in Estadio Santiago Bernabéu. Huntelaar speelde twintig officiële wedstrijden in het shirt van Madrid waarbij hij acht keer trefzeker was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.