Schalke meldt zich in topdrie dankzij treffer Huntelaar

Dankzij een winnende treffer van Klaas-Jan Huntelaar heeft Schalke 04 concurrent Bayer Leverkusen verslagen (1-2) en de aansluiting gevonden bij de Duitse topdrie.

Sinds Huntelaar na de winterstop terugkeerde in de spits bij Schalke, won de club al zijn wedstrijden. Met de Nederlandse schutter in de voorhoede nam Schalke ook bij Leverkusen de leiding. Na balverlies van Lars Bender omspeelde Leon Goretzka in de 28ste minuut twee man en schoot hij de openingstreffer binnen.

Na de hervatting voerde Leverkusen langzaam de druk op. Dat werd Schalke in de 66ste minuut fataal, toen Felipe Santana onder druk van Stefan Kiessling, die zijn driehonderdste Bundesliga-wedstrijd speelde, de bal in zijn eigen doel kopte. Lang kon Leverkusen echter niet genieten van de gelijkmaker, want vijf minuten later knikte Huntelaar raak, na een vrije trap van Jefferson Farfan.

Dankzij de 2-1 overwinning vindt Schalke aansluiting bij de topdrie in de Bundesliga. Bayern München is weliswaar oppermachtig als koploper, maar achtervolgers Leverkusen en Borussia Dortmund zijn binnen handbereik voor Schalke. Het gat naar Leverkusen loopt terug naar drie punten, terwijl Dortmund slechts twee punten meer heeft.