Sam mag niet spelen tegen toekomstige club Schalke

Reacties

Bayer Leverkusen-aanvaller Sidney Sam mag zaterdag niet spelen tegen Schalke 04, de ploeg waarvoor hij volgend seizoen uitkomt. Trainer Sami Hyypia heeft de 26-jarige Duitser buiten de selectie gelaten.

Sam mag niet spelen tegen toekomstige club Schalke

'We hebben ervoor gekozen om Sam niet op te nemen in de selectie omdat hij zaterdag anders tegen zijn toekomstige werkgever zou moeten spelen, die tegelijkertijd een directe concurrent van ons is', lichtte Hyypia zijn beslissing toe in de Duitse media. 'Het is beter voor Sidney als hij niet speelt. Ik wil hem, maar ook onszelf beschermen. Want wat zouden de mensen denken als hij slecht zou spelen? Of als hij drie doelpunten zou maken?'

De nummer twee Leverkusen (43 punten) treft zaterdag nummer vier Schalke (37 punten). Bij winst staat de ploeg uit Leverkusen negen punten voor op het team van Klaas-Jan Huntelaar. Alleen de eerste drie ploegen in Duitsland krijgen een direct Champions League-ticket. De ploeg die als vierde eindigt, speelt voorronde Champions League. De huidige nummer drie Borussia Dortmund heeft 39 punten.

Duits international Sam maakte begin januari bekend dat hij komende zomer overstapt naar Schalke 04. Dankzij een clausule in zijn contract, dat nog tot 2015 liep, kan hij voor tweeënhalf miljoen euro vertrekken. Sam kwam, mede door blessureleed, dit seizoen tot vijftien competitiewedstrijden voor Leverkusen. Daarin was hij goed voor zeven doelpunten en evenveel assists.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.