Buijs verwacht nederlaag: 'Tenzij AZ er een potje van maakt'

Reacties

Kozakken Boys moet het woensdagavond in het toernooi om de KNVB-beker opnemen tegen AZ. Normaal gesproken is de Topklasser kansloos, maar trainer Danny Buijs houdt ook een positief scenario in zijn achterhoofd.

Buijs verwacht nederlaag: 'Tenzij AZ er een potje van maakt'

'Normaal gesproken zijn we kansloos, tenzij AZ er echt een potje van maakt', blikt de voormalige middenvelder van onder meer Feyenoord bij de NOS vooruit op het bekertreffen. 'Mijn jongens moeten gewoon genieten en hun huid zo duur mogelijk verkopen. Voor hen is dit mooi, voor mij minder speciaal. Ik heb al heel vaak tegen AZ mogen spelen.'

Buijs weet ook dat het niet vanzelfsprekend is dat zijn ploeg mag aantreden tegen AZ. Door een administratieve fout in de vorige ronde, tegen HBS, moest de rechter er zelfs aan te pas komen. 'Jurist Keje Molenaar verdient een speciale plek op de hoofdtribune, want dankzij hem mogen we spelen', grapt de oud-prof, als speler bij ADO Den Haag nog onder huidig AZ-trainer John van den Brom actief, over het voorval.

Voorzitter Ad van Wijk is vooral opgelucht. 'Ik heb best wakker gelegen van de situatie', vertelt hij. 'Maar het is geweldig voor de club en de jongens dat het is goed gekomen. Zo kunnen we ons toch op de kaart zetten en het levert zo'n vijftigduizend euro op. Daarnaast zullen we extra attent zijn bij het invullen van het wedstrijdformulier', vertelt hij lachend.

Het duel tussen Zaterdagtopklasser Kozakken Boys en Eredivisionist AZ gaat woensdag om 19.45 van start. Twee jaar geleden ontvingen de amateurs uit het Brabantse Werkendam FC Utrecht nog in het bekertoernooi. Die wedstrijd, met de trainer Buijs toen nog als speler binnen de lijnen, werd pas na verlenging met 2-1 verloren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.