KNVB niet in beroep tegen uitspraak over Kozakken Boys

Reacties

De KNVB legt zich neer bij de uitspraak van de rechter om Kozakken Boys toch weer toe te laten tot het KNVB-bekertoernooi. Daardoor treedt de zaterdagtopklasser, en niet HBS, op 16 december aan tegen AZ.

KNVB niet in beroep tegen uitspraak over Kozakken Boys

Op woensdag 28 oktober won de ploeg uit Werkendam met 2-1 van HBS. Maar omdat invaller Madjer Lukoki – hij betrad al in de twaalfde minuut het veld – aanvankelijk niet op het wedstrijdformulier stond, bepaalde de KNVB dat Kozakken Boys uit het bekertoernooi genomen moest worden.

Kozakken Boys, dat Lukoki halverwege wel op het formulier liet zetten, spande daarop een kort geding aan tegen de KNVB. Met hulp van advocaat Keje Molenaar werd de club uiteindelijk door de rechter in het gelijk gesteld. 'De KNVB heeft de zaak bestudeerd en besloten geen juridische vervolgstappen te nemen. De KNVB heeft besloten geen beroep aan te tekenen tegen de uitspraak', zo klinkt het maandag vanuit Zeist.

De zaak-Kozakken Boys heeft wel voor een verandering in de regelgeving van de KNVB gezorgd. 'De regelgeving omtrent het niet voorafgaand aan een wedstrijd vermelden van een speler op het wedstrijdformulier wordt zo spoedig mogelijk aangescherpt. Door dit in de reglementen specifieker te omschrijven kan onduidelijkheid in de toekomst worden voorkomen en verlopen wedstrijden zo sportief en eerlijk mogelijk. In het bekertoernooi zal het overtreden van deze regel diskwalificatie tot gevolg hebben, omdat het niet zeker is of een wedstrijd voor de eerstvolgende bekerronde kan worden ingehaald', zo klinkt de uitleg.

De aftrap bij Kozakken Boys-AZ is op 16 december om 19.45 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.