Kozakken Boys-preses wacht op raad van 'Keje Molenaar'

Reacties

Voor Kozakken Boys-voorzitter Ad van Wijk kwam het nieuws dat de KNVB zijn club het thuisduel met AZ had ontnomen als een verrassing. Niet alleen vanwege het tijdstip waarop het werd gemeld - zijn traditionele visdag - maar ook vanwege de zware sanctie voor 'een menselijke fout'.

Kozakken Boys-preses wacht op raad van 'Keje Molenaar'

Kozakken Boys is bestraft voor het in eerste instantie ontbreken van aanvaller Madjer Lukoki op het wedstrijdformulier bij het bekerduel met HBS. Hoewel de ploeg die confrontatie winnend afsloot (2-1) en de Werkendammers in de koker werden gestopt voor de achtste finales van het bekertoernooi, wordt de regerend kampioen van de Topklasse Zaterdag nu uit de programmering geschrapt.

'Met dit besluit is niemand blij, althans wij niet. De KNVB is natuurlijk een vooronderzoek gestart naar aanleiding van een klacht van HBS', zet Van Wijk de feiten nog eens op een rijtje. 'Ik kan het wel begrijpen dat zij iets hebben gezocht om toch nog een ronde verder te gaan. Wij hebben die wedstrijd in de derde ronde dikverdiend gewonnen, maar een menselijke fout wordt nu keihard afgestraft.'

Vierde official
Lukoki was namelijk speelgerechtigd voor het duel, maar omdat hij pas in de rust op het wedstrijdformulier is gezet en toch inviel, wordt Kozakken Boys nu geschrapt uit de achtste finales. 'Hij stond wel op alle andere papieren, de speaker van HBS heeft hem nog omgeroepen als wisselspeler...', herinnert de preses zich. 'Maar we hebben hem inderdaad pas na rust aangemeld op het echte wedstrijdformulier. Ik vind het wel apart dat de vierde man, bij wie we de wissel na rust hebben aangemeld, niets zegt. Dat neemt onze fout niet weg, maar als hij iets alerter was geweest was dit misschien niet gebeurd.'

Het inbrengen van Madjer Lukoki (foto) komt Kozakken Boys nu duur te staan. Het thuisduel met AZ wordt de Werkendammers daardoor ontnomen.
Het inbrengen van Madjer Lukoki (foto) komt Kozakken Boys nu duur te staan. Het thuisduel met AZ wordt de Werkendammers daardoor ontnomen.

De confrontatie met Eredivisionist AZ op sportpark De Zwaaier (hoofdfoto) valt nu in het water. De club beraadt zich nog op mogelijke stappen; de KNVB meldde in de verklaring dat de Brabanders niet in beroep kunnen tegen de straf. 'Ik kan er weinig over kwijt, want ik zat vandaag de hele dag te vissen', verontschuldigt Van Wijk zich met een kwinkslag. 'We hebben al wel wat voorbereidingen getroffen, gesprekken gevoerd met de gemeente en de sponsorstichting had al plannen. Maar ik weet niet wat onze eigen Keje Molenaar (oud-voetballer en tegenwoordig advocaat, red.) ons gaat adviseren.'

Life goes on
Wrang is het besluit in ieder geval, meetn Van Wijk. 'Het is en blijft voetbal en er zijn op dit moment dingen aan de hand in de wereld die zwaarder wegen, maar het is wrang voor de spelers, de club en onze supporters. En dan was het vandaag ook nog eens slecht weer, dus we hebben op onze traditionele visdag maar zitten kaarten', grapt hij. 'Ach, life goes on hè.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.