Brazilië wil winnen voor Neymar, Breitner klaar met Özil

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Brazilië wil winnen voor Neymar, Breitner klaar met Özil

• Ooit zette Ruud Gullit als manager van Newcastle United sterspeler Alan Shearer op de bank. Dat zorgde voor hilariteit toen BBC-presentator Gary Lineker aan Gullit vroeg of hij ooit het lef had om een bepalende speler op de bank te zetten, zoals de Duitse bondscoach Joachim Löw deed met Mario Götze tegen Frankrijk, zoals te zien in bovenstaand filmpje.

'Wij willen het WK winnen voor Neymar.'
• Tegenover Braziliaanse media meldde Hulk wat je behoort te melden als je sterspeler geblesseerd uitvalt: dat je de titel voor hem gaat winnen. Thiago Silva en Fred volgden zijn voorbeeld: ook zij willen Neymar eren met het winnen van de wereldbeker.

Een shirt met handtekeningen van de Duitse wereldkampioenen van weleer moet het team van trainer Joachim Löw inspireren om hun prestaties dit jaar te evenaren. Als het aan Paul Breitner, die in 1974 het WK won, ligt, dan gebeurt dit zonder Mesut Özil. 'Negen man werken zich negentig minuten lang kapot, en dan is er een bij die loopt te wandelen. Als Löw moedig is zegt hij nu: 'Ik wil niet langer met tien man spelen' en haalt hij Özil uit de ploeg.'

'Holland-België in de halve finale van het WK. Het zou een geweldig affiche zijn.'
Guus Hiddink, de man die na het WK de taken van bondscoach Louis van Gaal overneemt, ziet een Derby der Lage Landen om een finaleplek wel zitten op het WK,  zo vertelt hij in zijn column in De Telegraaf. Tijdens de persconferentie zei Van Gaal daar vrijdag nog het volgende over, toen hij door een Belg naar de verrichtingen van De Rode Duivels  werd gevraagd: 'België heb ik nog niet gevolgd. Ik volg alleen de ploegen waar wij tegen spelen. We hebben maar vijf dagen om een wedstrijd voor te bereiden. Dan heb ik alle tijd nodig en moet ik drie tot vier wedstrijden terugkijken, liniebesprekingen, individuele gesprekken en dan ook nog teambesprekingen doen. Ik heb de Belgen pas een half uurtje zien, maar zou graag in de halve finale tegen België spelen. Als dat eenmaal zover is, kan ik ze beoordelen. Dan krijgt u een antwoord van mij', vertelde hij de journalist.

• Over de Belgen gesproken. Jean-Marie Pfaff denkt dat een wereldtitel erin zit en is niet enthousiast over de eerstvolgende tegenstander Argentinië. 'Ze hangen te veel af van Messi. Als Messi een slechte dag heeft dan zijn de Albicelestes plots een pak minder aanvallend. In 1986, in de tijd van Maradona, vormde Argentinië nog één blok. Nu is het enkel Messi. (…)De Belgen maken een goede kans om wereldkampioen te worden', aldus de oud-doelman. (Sport Informations Dienst)

• Ja. Daar sta je dan. Een van de belangrijkste wedstrijden van je loopbaan en dan kom je amper boven de mascotte uit... Het gebeurde Mathieu Valbuena, voorafgaand aan de kwartfinale tegen Duitsland. Na de 1-0 nederlaag vertelde hij voor de Franse tv in tranen dat de uitschakeling keihard was aangekomen.

• Nederland krijgt er achter de buis mogelijk een hoop fans bij. The Wall Street Journal  doet immers een oproep aan alle Amerikanen Oranje te steunen. Waarom? Dat lees je hier.

'Neymar, ik hoop dat je snel herstelt, mijn vriend.'
• Van de ene vedette tot de andere. Lionel Messi spreekt op Facebook zijn steun uit aan Neymar, zijn collega bij Barcelona die de rest van het WK mist door een blessure.

'Marvin Emnes is een heel belangrijke aanwinst voor ons.'
• Swansea City-trainer Garry Monk over het definitief vastleggen van de Nederlander Marvin Emnes. (South Wales Evening Post)

'Ik vind het een beetje matig, maar desalniettemin wel spannend. Ik vind het niveau niet superhoog. En er zijn ook geen echte favorieten. Als je het Nederlands Elftal tegen Mexico ziet de eerste helft, dan denk je dat ze nog in de kleedkamer zitten. Het laatste half uur gooien ze er even gas op, dan zie je echt het verschil.'
Edgar Davids analyseert in gesprek met BNR het WK en is niet bepaald enthousiast.

'De wedstrijden met Jong Ajax hebben we vooral mentaal sterker gemaakt.'
•  Ajacied Mike van der Hoorn bespreekt op de clubwebsite zijn moeilijke eerste seizoen, waarin hij geregeld werd teruggezet naar de beloftenploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.