James Rodríguez: de schrik van Brazilië én ploeggenoten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

James Rodríguez: de schrik van Brazilië én ploeggenoten

James Rodríguez  is de schrik van een hele natie. Hij treft in de kwartfinale gastland Brazilië. Toch heeft ploeggenoot Pablo Armero ondervonden dat de uitblinker van het WK wel vaker iemand laat schrikken. Bekijk het vermakelijke filmpje hierboven.

'Ik heb toen veel tijd doorgebracht met het kijken naar Rinus Michels.'
Jorge Luis Pinto, de bondscoach van Oranje-opponent Costa Rica, studeerde in de jaren tachtig in Keulen. Daar keek hij vaak hoe niemand minder dan Rinus Michels training gaf aan 1. FC Köln.

'Neymar was er vier jaar geleden nog niet klaar voor. De geschiedenis heeft al vaker getoond dat spelers te vroeg voor de leeuwen werden gegooid op een WK.'
Dunga, voormalig bondscoach van Brazilië, legt uit waarom hij vier jaar geleden niet voor rising star  Neymar koos in de WK-selectie (Sportv).

'Het meest teleurstellende is dat we geen enkel tactisch plan hebben gezien.'
• De Amerikaanse recordinternational Landon Donovan, die door Jürgen Klinsmann niet werd verkozen in de WK-selectie, haalt uit naar de Duitse bondscoach van de VS. Hij hekelt het gebrek aan een tactisch plan. Gevalletje oud zeer?

'Het voelde alsof ik mijn land in de steek liet.'
• De Australische doelman Mat Ryan trekt nogmaals publiekelijk het boetekleed aan voor de winnende goal die Memphis Depay maakte namens Oranje in de poulewedstrijd. Naar eigen zeggen had Ryan het afstandsschot moeten pakken.

Cesc Fabregas heeft het verbruid bij alles en iedereen die Arsenal een warm hart toedraagt. De naar Chelsea overgestapte Spanjaard is daarom uit de geschiedenis van The Gunners verwijderd. Althans, voor een deel. Bij het Emirates Stadium hangen de nodige banners van spelers die een en ander hebben betekend voor de Londenaren in  het verleden. Fabregas is nu weggehaald. De geschiedenis heeft hem achterhaald, of andersom...

• Ja, daar zit je dan. WK. Kwartfinale. Zeven jaar oud. Je bent Braziliaans. Maar je naam doet anders vermoeden. Zinedine Yazid Zidane Thierry Henry Barthez Eric Felipe Silva Santos werd kort nadat de Fransen op het WK van 2006 in de kwartfinale Brazilië versloegen geboren en vader Petrucio Santos was nogal enthousiast over het spel van Les Bleus. 'Ik kan al mijn namen niet eens onthouden', aldus het arme jochie. Maar wie goed kijkt, zie ook de voornaam van de Braziliaanse bondscoach ertussen staan. Laten we het er maar ophouden dat Zinedine nog twee ijzers in het vuur heeft op het WK...

• 'Ik ben toch niet gek?!' Die slogan zal de laatste weken wel eens vervloekt zijn bij de Media Markt. Het elektronicaconcern maakt zich immers wat zorgen om de actie die in mei is uitgeschreven. Iedereen die een televisie kocht in de maand voor het WK zou het volledige aankoopbedrag terugkrijgen bij een Nederlandse wereldtitel. In het AD laat een woordvoerder weten dat de actie 'miljoenen euro's kan gaan kosten.'

Daar kunnen Frank en Ronald de Boer nog een puntje aan zuigen...
Daar kunnen Frank en Ronald de Boer nog een puntje aan zuigen...

• Voetbalgeschiedenis in Noorwegen. De club Mandalskameratene claimt voor het eerst een vierling, de broers Amund, Idar, Torje en Eirik Wichne, in één elftal te hebben laten spelen. De heren zijn overigens allemaal zeventien jaar oud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.