Borussia is Bier-Meister, Camp Nou verdwijnt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Borussia is Bier-Meister, Camp Nou verdwijnt

Borussia Dortmund heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. De geel-zwarten zijn namelijk door Stadionwelt Inside als Bier-Meister uitgeroepen. Uit onderzoek is gebleken dat een liter bier in het Signal Iduna Park namelijk het goedkoopst is: 7,40 euro. Werder Bremen spant in de Bundesliga de kroon qua bierprijs met 9,90 voor een liter.

'Zelfs de meest gepassioneerde Catalanen tonen begrip. Als je mee wilt blijven doen, moet het geld toch ergens vandaan gehaald worden.'
• Na de reclameruimte op het shirt lijkt Barcelona nu ook de stadionnaam te verpatsen aan de commercie. Waar de Catalanen decennialang zonder reclame speelden, prijkt sinds enige tijd al de naam van Qatar Airways op de buiken van de wereldsterren. Nu lijkt, als we de projectleider van de aanstaande verbouwing van het stadion mogen geloven, de naam Camp Nou te verdwijnen voor een ietwat commerciëlere naam, om meer inkomsten te genereren. (Sport360)

'Hij hoefde me niets uit te leggen, want in iedere interland waarin hij meedeed heeft hij laten zien dat hij zich perfect kan identificeren met het Spaanse team.'
• De pro-Catalaanse uitspraken van Gerard Piqué ijlen nog een beetje na in Spanje. De 68-voudig international moest zijn liefde voor de regio – en vooral zijn afkeer jegens Madrid – al bekopen met een hels fluitconcert bij de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije (2-0-winst). Voor bondscoach Vicente del Bosque waren de uitlatingen van de verdediger geen issue. (AS)

'Ik heb het eerste jaar vrij weinig gespeeld, vorig seizoen wat meer. Nu wil ik gaan spelen, en als dan blijkt dat dat niet gebeurt, moet ik in de winter denk ik de balans gaan opmaken. Misschien moet ik dan aan een vertrek gaan denken.'
Mike van der Hoorn is niet erg tevreden met zijn huidige status. De verdediger, die FC Utrecht in 2013 verruilde voor Ajax, ontpopte zich in Amsterdam nog niet tot een onverschrokken basisspeler. Dat zet hem aan het denken, bekent hij tegenover Amsterdam FM. 'Ik wil gewoon spelen bij een club waar ik vaste basisspeler ben. Dat wil iedereen.'

'Onder Sarri zal Napoli geen prijzen winnen.'
• Wie aan Napoli denkt, denkt aan Diego Maradona. De Argentijn is ongetwijfeld de beste speler die ooit bij de Italianen onder contract stond. Maar in Napels zullen ze op dit moment niet blij zijn met de voetbalgrootheid. Hij heeft namelijk flinke kritiek geleverd op trainer Maurizio Sarri, mede omdat er geen goed speelsysteem wordt gehanteerd en de verdediging er in zijn ogen niet zo veel van kan. Pluisje denkt zelfs dat zijn ex-club moeite zal hebben om in de middenmoot te eindigen, afgaande op wat de ploeg tot nu toe liet zien. (+N)

'Voor mij is Joe Hart op dit moment een van de beste keepers ter wereld.'
Manchester City en Juventus ontmoeten elkaar dinsdag in het kader van de Champions League. De Italiaanse doelman Gianluigi Buffon maakte in de aanloop naar dat duel van de gelegenheid gebruik om zijn Engelse collega Joe Hart op te hemelen. Zo vertelde Buffon op de persconferentie vooraf onder meer dat hij de ontwikkeling die Hart de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt, indrukwekkend vindt.

• De biografie van Steven Gerrard verschijnt binnenkort en dat leverde hem al meerdere keren een plek in deze rubriek op. En ook vandaag ontbreekt de Engelse middenvelder niet met een verhaal uit zijn nog uit te komen boek. Zo vertelt hij over de dag dat hij bijna zijn geslachtsdeel, inderdaad, zijn geslachtsdeel verloor. Toen hij in 2014 tijdens een FA Cup-wedstrijd met Liverpool tegen Bournemouth een voorzet wilde blokkeren, raakte zijn jongeheer daarbij namelijk gewond. De penis van de Los Angeles Galaxy-middenvelder moest op liefst vier plaatsen worden gehecht. Bekijk hieronder het moment dat Gerrard zijn leven aan zich voorbij zag schieten.

'Steven Gerrard hield niet van donkere spelers. Toen ik bij Liverpool speelde, liet ik hem zien dat ik zwart en niet Engels was, maar niet met me liet sollen. Hij durfde me al die tijd niet aan te kijken.'
• De voormalig Liverpool-legende spreekt in zijn biografie ook over de grootste aankopen in zijn tijd als speler van The Reds. Daarbij noemde hij El Hadji Diouf als grootste miskoop, iets waar de Senegalees nu op reageert. Het moddergooien kan beginnen.

• Brendan Rodgers is niet meer zo populair in Liverpool. Met name de fans zijn ontevreden over de prestaties van de club. Michael Gavin, een echte Liverpool-supporter, heeft echter een oplossing voor het probleem gevonden: crowdfunding. Hij is online een actie gestart om tien miljoen euro (!) bij elkaar te krijgen, zodat hij de afkoopsom van de trainer van The Reds kan betalen. Hij heeft echter nog een lange weg te gaan, want de teller staat pas op 375 euro. Wil jij ook dat Rodgers snel de laan wordt uitgestuurd bij Liverpool? Dan kun je hier je steentje bijdragen.

• Vorige week dook er een filmpje op van een elfjarig jongetje dat hooghoudend een Rubik's kubus in een paar seconden oploste. En vandaag is hij terug. Het kereltje blijkt namelijk ook nog eens goed saxofoon te kunnen spelen, terwijl hij - je voelt hem al aankomen - aan het hooghouden is.

Johan Neeskens viert dinsdag zijn verjaardag. De ex-middenvelder van onder andere Ajax en Barcelona wordt 64 jaar. Een van de bekendste momenten uit zijn voetballoopbaan is de penalty in de WK-finale van 1974 tegen Duitsland. Neeskens schoot kenmerkend raak - keihard door het midden - en zette Nederland op een 1-0 voorsprong. Het bleek uiteindelijk niet genoeg om de Wereldbeker voor het eerst mee naar Nederland te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.