Bondscoach Dunga passeert tobbende Ronaldinho

Ronaldinho maakt geen deel uit van de Braziliaanse selectie voor de komende WK-kwalificatieduels én het toernooi om de Confederations Cup. Bondscoach Dunga heeft de aanvaller gepasseerd.

Bondscoach Dunga passeert tobbende Ronaldinho

Tijdens de laatste twee interlands was Ronaldinho nog van de partij. Op 29 maart begon hij in de basis tijdens het uitduel met Ecuador (1-1). Maar hij speelde zeer pover en Dunga haalde hem na zeventig minuten naar de kant. Enkele dagen later liet de bondscoach hem op de bank beginnen, waarna Dinho in het laatste kwartier mocht invallen tijdens de 3-0 zege op Peru.

Ronaldinho heeft 87 interlands op zijn naam staan, maar in de laatste twee seizoenen is het de inmiddels 29-jarige aanvaller niet gelukt te overtuigen zoals hij in voorgaande jaren heeft gedaan. Bij AC Milan kwam hij dit seizoen 28 keer in actie tijdens de competitie, waarvan zestien keer als basiskracht. Zijn laatste basisplaats dateert van 15 februari.

Dunga verklaarde Ronaldinho pas weer op te roepen als deze in vorm is. 'Ik zal al het mogelijke doen hem te helpen herstellen', aldus de bondscoach. 'Ik heb alle vertrouwen in hem, hij is een speciale speler. Hij verkeert nu in een slechte periode, maar ik hoop dat hij deze achter zich kan laten. Misschien dat hij volgend seizoen meer speeltijd krijgt en weer in vorm raakt.'

Ronaldo moet eveneens wachten op een nieuwe uitverkiezing. De spits van Corinthians toonde de laatste weken aan dat hij nog altijd kan scoren, maar Dunga is nog niet onder de indruk van de 32-jarige aanvaller. 'We willen de Ronaldo zien die we allemaal kennen. Hij zal bij zijn club moeten bewijzen dat hij klaar is te worden geselecteerd. Ik denk dat hij zich nu nog niet gelukkig zal voelen in de nationale ploeg. Hij wil er alleen bij zijn als hij er klaar voor is.'

Dunga riep 23 spelers op, onder wie de voormalig PSV'ers Alex en Gomes. De doelman van Tottenham Hotspur keert na lange tijd terug. Hij profiteert mede van een blessure van AS Roma-keeper Doni. Brazilië moet op 6 juni op bezoek in Uruguay en ontvangt op 10 juni Paraguay. Op 14 juni begint het toernooi om de Confederations Cup in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen