Dunga roept Ronaldinho weer op voor Seleção

Braziliaans bondscoach Carlos Dunga heeft Ronaldinho weer opgeroepen voor de Seleção. De Brazilianen spelen op 10 februari een oefenduel met Italië. De wedstrijd wordt gespeeld in het Emirates Stadium in Londen.

Dunga roept Ronaldinho weer op voor Seleção

Ronaldinho werd gedurende drie wedstrijden van Brazilië gepasseerd door Dunga. De laatste keer dat hij werd opgeroepen was voor het WK-kwalificatieduel met Bolivia op 10 september vorig jaar. Tegen Bolivia speelden de Kanaries teleurstellend met 0-0 gelijk. Ronaldinho werd gewisseld voor Elano. Ronnie speelde tot dusver 84 interlands voor Brazilië en scoorde 32 keer.

Het is ook opvallend dat de Gouden Bal-winnaar van 2006 juist nu gekozen wordt. De dribbelaar heeft bij AC Milan zijn basisplaats verloren. Clarence Seedorf speelt nu bij de Rossoneri achter Kaká en Alexandre Pato. Volgens coach Carlo Ancelotti is dat om meer defensieve zekerheid in te bouwen.

Voor Juventus-vedette Amauri is vooralsnog geen plaats in de Seleção. Fiorentina-middenvelder Felipe Melo ontving zijn eerste uitnodiging. Er zijn geen spelers opgeroepen die een verleden hebben in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen