Dunga passeert Ronaldinho: 'Nu heeft hij tijd te trainen'

Als Brazilië in oktober WK-kwalificatieduels speelt met Venezuela en Colombia, is Ronaldinho er niet bij. Bondscoach Dunga laat de aanvaller van AC Milan buiten de selectie, omdat hij niet in vorm is.

Dunga passeert Ronaldinho: 'Nu heeft hij tijd te trainen'

Dunga motiveerde zijn beslissing als volgt: 'Ik heb alle vertrouwen in Ronaldinho. Hij heeft goed gespeeld tijdens de Olympische Spelen. Het is normaal dat, nu hij van club is veranderd, hij tijd nodig heeft om te trainen. Nu heeft hij nóg meer tijd te trainen. We zullen er alles aan doen hem te helpen weer de Ronaldinho die iedereen kent te worden.'

Tijdens de laatste interland was Ronaldinho nog uitgejouwd. Brazilië speelde voor eigen publiek met 0-0 gelijk tegen het matige Bolivia, dat nota bene een rode kaart had geïncasseerd. Toen Dunga een kwartier voor tijd Ronaldinho naar de kant haalde, floten de toeschouwers luid. Bovendien waren in Braziliaanse media verhalen verschenen over een uitgebreid feestende Dinho na de wedstrijd tegen Bolivia.

Dunga nam wel Kaká op in zijn selectie. De aanvallende middenvelder van Milan ontbrak de laatste interlands vanwege een knieoperatie die hij in mei had ondergaan.

Brazilië kent een moeizame start van de kwalificatiefase voor het WK van 2010. De Goddelijke Kanaries bezetten dan wel de tweede plaats in de Zuid-Amerikaanse poule, maar wonnen slechts een van de laatste vijf duels. In die reeks was de 3-0 zege op Chili de enige partij waarin de Brazilianen scoorden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen