Bologna en Diamanti zwichten voor zak geld uit China

Reacties

Alessandro Diamanti maakt de verrassende overstap van Bologna naar Guangzhou Evergrande. De Italiaanse degradatiekandidaat ontvangt negen miljoen euro voor zijn spelverdeler, die in China een megacontract ondertekent.

Bologna en Diamanti zwichten voor zak geld uit China

Guangzhou hengelde al weken naar Diamanti, maar kwam lange tijd niet met een akkoord met Bologna. Door het sluiten van de Italiaanse transfermarkt op 31 januari leek de overgang definitief van de baan, omdat Bologna bij een vertrek van zijn sterspeler geen vervanger meer zou kunnen aantrekken.

Uiteindelijk bleek dat toch geen obstakel voor het doorgaan van de deal, want Bologna bevestigde vrijdagochtend het vertrek van Diamanti naar China. Bij Guangzhou gaat Diamanti werken onder Marcelo Lippi. De oud-bondscoach van Italië is sinds mei 2012 trainer bij de Chinese club, waarmee hij vorig seizoen met grote overmacht kampioen werd.

Diamanti arriveert op tijd voor de aanvang van het nieuwe seizoen in China. Op 16 februari speelt Guangzhou om de Chinese Super Cup tegen Guizhou Renhe. De competitie gaat in maart van start. Diamanti (30) speelde eerder voor Brescia, West Ham United en Livorno en speelde zeventien interlands. Zijn laatste wedstrijd voor de Azzurri dateert van 18 november, maar met zijn overgang naar China lijken de kansen van Diamanti op een plek in de WK-selectie verkeken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.