Boateng moet langverwachte rentree bij Ghana uitstellen

Ze keken er in Ghana al lange tijd naar uit: de rentree van Kevin-Prince Boateng (26) in het nationale team. Een knieblessure gooit nu echter roet in het eten.

Boateng moet langverwachte rentree bij Ghana uitstellen

Boateng, die onlangs overstapte van AC Milan naar Schalke 04, zou vrijdagavond, na twee jaar niet beschikbaar geweest te zijn voor Ghana, weer meedoen in de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zambia. Woensdag kreeg hij op de training echter een tik tegen zijn knie. Donderdag verscheen hij wel op het trainingsveld, maar uit de laatste fitheidstest blijkt nu dat hij niet in staat is om in actie te komen.

De middenvelder speelde in zijn jonge jaren 41 keer voor verschillende jeugdselecties van zijn geboorteland Duitsland. In 2010 maakte hij, vlak voor de start van het WK, echter de switch naar het land van zijn roots. Eind 2011 maakte de aanvallende middenvelder alweer bekend zich niet meer beschikbaar te zullen stellen voor Ghana en zich volledig op zijn clubloopbaan te gaan focussen. In juni zei hij vervolgens wél weer te willen spelen voor Ghana, maar zijn definitieve rentree laat dus op zich wachten.

Overigens speelt zijn jongere halfbroer Jérôme Boateng, verdediger bij Bayern München, nog altijd zijn interlands voor Duitsland. In de groepsfase van het WK 2010 speelden de twee daarom tegen elkaar (foto boven).

In tegenstelling tot Boateng kunnen Jordan en André Ayew tegen Zambia wel hun rentree maken. De broers, die allebei voor Olympique Marseille spelen, weigerden in februari nog voor Ghana uit te komen, maar kwamen onlangs terug op dat besluit.

Het duel met Zambia is cruciaal voor de WK-kansen van The Black Stars. Een nederlaag in de laatste wedstrijd van Groep 4 betekent dat het WK aan hun neus voorbij gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen