Boateng en gebroeders Ayew weer beschikbaar voor Ghana

Kevin-Prince Boateng is weer beschikbaar voor de nationale ploeg van Ghana. De middenvelder van AC Milan heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Boateng en gebroeders Ayew weer beschikbaar voor Ghana

'Als ze me nodig hebben, ben ik weer beschikbaar', vertelt Boateng, die dinsdag in Eindhoven nog PSV trof in de voorronde van de Champions League (1-1).

In oktober 2011 besloot Boateng zich niet meer verkiesbaar te stellen. Hij wilde zich focussen op zijn club AC Milan. De middenvelder heeft daardoor maar negen interlands achter zijn naam staan.

Boateng maakte het WK van 2010 mee met Ghana. Op dat toernooi in Zuid-Afrika maakten The Black Stars indruk door pas in de kwartfinale door Uruguay uitgeschakeld te worden na een turbulente wedstrijd. Omdat Boateng een Duitse moeder en Ghanese vader heeft, komt zijn broer Jérôme Boateng (Bayern München) uit voor Duitsland.

Als Boateng opgeroepen wordt, kan hij op 6 september aantreden in de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen rivaal Zambia. Als Ghana een punt verovert, is plaatsing voor de allesbeslissende play-offs om de WK-tickets zeker. Bondscoach Kwesi Appiah heeft al laten weten Boateng graag weer te verwelkomen.

In navolging van Boateng hebben ook de gebroeders Ayew, Jordan en André, laten weten weer uit te willen komen voor Ghana. De twee, die allebei onder contract staan bij Olympique Marseille, stopten in februari na een conflict met de voetbalbond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen