Allegri geeft De Jong en Emanuelson vertrouwen tegen PSV

AC Milan-trainer Massimiliano Allegri heeft voor de uitwedstrijd tegen PSV in de play-offs van de Champions League twee Nederlanders in zijn basiself opgenomen. Nigel de Jong neemt zijn gebruikelijke plek als controleur in, Urby Emanuelson krijgt als linksback de voorkeur boven Kevin Constant.

Allegri geeft De Jong en Emanuelson vertrouwen tegen PSV

Met name voor Emanuelson is dat een flinke opsteker. De rol van de 27-jarige linksback bij Milan leek uitgespeeld na zijn verhuurperiode bij Fulham, maar in zijn laatste contractjaar geldt de ex-Ajacied nu als een voorname kandidaat om de linksbackpositie in te vullen. Dat opent meteen de deur naar een rentree bij Oranje, waar hij als middenvelder nooit aan de bak kwam.

Dat De Jong na zijn langdurige achillespeesblessure het vertrouwen krijgt van Allegri als meest verdedigende middenvelder is niet meer dan logisch. Na het vertrek van clubicoon Massimo Ambrosini naar Fiorentina heeft de 28-jarige Amsterdammer niet langer een directe concurrent op zijn positie. Tegen PSV speelt De Jong zijn eerste officiële duel sinds 9 december.

Riccardo Montolivo kan ook de voeten op de positie voor de defensie, maar de deze zomer tot aanvoerder gebombardeerde spelmaker zou dat op een geheel andere wijze doen - in de stijl van Andrea Pirlo. Montolivo start nu naast De Jong op de Milanese middenlinie. In de voorhoede is plaats voor het koningskoppel Mario Balotelli-Stephan El Shaarawy.

Volledige opstelling: Christian Abbiati; Ignazio Abate, Cristián Zapata, Phillippe Mexès,
Urby Emanuelson; Riccardo Montolivo, Nigel de Jong, Sulley Muntari; Kevin-Prince Boateng, Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen