Allegri neemt De Jong toch mee naar Serie A-start in Verona

In tegenstelling tot eerdere berichten reist Nigel de Jong toch mee met AC Milan naar de uitwedstrijd van zaterdag tegen Hellas Verona. Zoals verwacht moet Milan het in de seizoenouverture van de Serie A wel stellen zonder Kevin-Prince Boateng.

Allegri neemt De Jong toch mee naar Serie A-start in Verona

De Ghanees heeft dijbeenklachten en wordt gespaard voor de return van de voorronden van de Champions League tegen PSV. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA gold dat ook voor De Jong (foto) in verband met een gekneusde teen, maar trainer Massimiliano Allegri neemt de Oranje-international nu toch mee naar Verona.

Daardoor lijkt De Jong in ieder geval op tijd fit voor het treffen van woensdagavond met de talentvolle ploeg van trainer Phillip Cocu in San Siro. In Milaan moeten de twee teams uitmaken wie zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de Champions League. In Eindhoven eindigde het eerste duel in 1-1 door doelpunten van Stephan El Shaarawy (AC Milan) en Tim Matavz (PSV).

De Jong keerde deze voorbereiding terug bij Milan na lang blessureleed. Sinds december vorig jaar kwam de voormalige speler van Ajax geen minuut meer in actie door een achillespeesblessure. Op 9 december moest hij het veld al na twintig minuten verlaten in de uitwedstrijd van Milan tegen Torino (4-2 winst).

Olie
Milan start het seizoen dus met een uitwedstrijd bij Hellas Verona, waar burgemeester Flavio Tosi olie op het vuur gooide door te stellen dat AC Milan-aanvaller Mario Balotelli zelf de oorzaak is dat hij met regelmaat racistisch wordt bejegend. 'Als hij minder vaak zou uitdagen, dan zou dat al heel veel schelen', aldus Tosi.

'We hebben veel donkere spelers in de Serie A en die hebben lang niet allemaal problemen met de fans van de tegenpartij. Balotelli is er goed in om zichzelf ongeliefd te maken', meent Tosi. In Stadio Marc'Antonio Bentegodi treft de Milanese topclub onder anderen aanvaller Luca Toni (kwam over van Fiorentina) en doelman Nikolay Mihaylov (FC Twente). Overigens beschermde Milan-trainer Allegri zijn pupil. 'Racisme heeft niets met Mario te maken, maar met een stevig gebrek aan opvoeding.'

De stelling van Tosi werd vrijdag op de training wel enigszins onderschreven. Op de training deelde Balotelli onnodig aan de nietsvermoedende Andrea Poli een knietje uit. Bekijk hier de beelden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen