Blind sprak met Brenet: 'Hij is niet meer boos op me'

Reacties

De kou tussen Joshua Brenet en Danny Blind is uit de lucht. De 21-jarige PSV'er betichtte de bondscoach er vorig jaar van een voorkeur in zijn selectiebeleid te hebben voor Ajax-spelers.

Blind sprak met Brenet: 'Hij is niet meer boos op me'

'Je mag vinden van mijn keuzes wat je wilt, maar dit is onzin', reageerde Blind destijds. Nu Brenet precies een jaar later wel bij de selectie van het Nederlands elftal zit, wilde de verdediger graag het gesprek aan met Blind. 'Ik ga zeggen dat ik een open iemand ben en dat dat toen op mijn hart lag', vertelde Brenet.

In zijn persconferentie in aanloop naar het vriendschappelijke duel met België werd Blind naar het gesprek gevraagd. 'Ik nodig debutanten altijd op de eerste avond uit voor een gesprek', verklapte de bondscoach. 'En hij wilde mij ook spreken, dus dat kwam goed uit.'

'Ik vroeg hem of hij nog boos op me was en dat was niet zo', vertelde Blind vervolgens. 'Ik heb gezegd dat ik niet rancuneus ben. Hij had het hart op de tong op het moment dat hij dat zei', weet Blind. 'Het is absoluut uit de wereld.'

Of Brenet ook daadwerkelijk zijn debuut gaat maken voor Oranje, wilde Blind nog niet vertellen. De PSV'er werd door de oefenmeester aan zijn selectie toegevoegd na afmeldingen van Terence Kongolo, Rick Karsdorp en Daryl Janmaat. Het Nederlands elftal speelt woensdagavond om 20.45 uur in De Arena tegen België, vier dagen later is Luxemburg de tegenstander in de WK-kwalificatiecampagne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.