Oranje werkt met negental toe naar Derby der Lage Landen

Reacties

Slechts negen spelers hebben zich maandagavond op het veld van Quick Boys in Katwijk gemeld voor de eerste training van het Nederlands elftal. De rest van de selectie van bondscoach Danny Blind werkte in een sportschool in Noordwijk aan het herstel van de wedstrijden van afgelopen weekend.

Oranje werkt met negental toe naar Derby der Lage Landen

Behalve de keepers Maarten Stekelenburg, Jasper Cillessen en Michel Vorm stapten rond 18.00 uur ook Wesley Sneijder, Daley Blind, Memphis Depay, Vincent Janssen, Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum samen met Blind het veld op. Sneijder speelde vrijdag al met Galatasaray, Janssen en Wijnaldum vielen in bij respectievelijk Tottenham Hotspur en Liverpool en Blind, Memphis en Vilhena kwamen om uiteenlopende redenen niet in actie.

De Oranje-internationals kwamen maandagmiddag zoals gebruikelijk in Noordwijk bijeen voor de aankomende interlands tegen België (woensdag, 20.45 uur in De Arena) en Luxemburg (zondag, 18.00 uur in Luxemburg). In aanloop naar die eerste vriendschappelijke wedstrijd staat er dinsdagmiddag alleen nog een gedeeltelijk besloten training in De Arena op het programma.

Richting het WK-kwalificatieduel met Luxemburg van zondag kreeg bondscoach Danny Blind al te maken met diverse afmeldingen. Zo haakten de Feyenoord-verdedigers Terence Kongolo en Rick Karsdorp en PSV-middenvelder Davy Pröpper af. In hun plaats mochten Bruno Martins Indi (Stoke City), Steven Berghuis (Feyenoord) en Joshua Brenet (PSV) zich alsnog melden. Arjen Robben blijft bij zijn club Bayern München tot na het vriendschappelijke duel met België.

Bekijk in ons video-archief alle interviews met Oranje-internationals in Noordwijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.