Karsdorp en Pröpper haken af voor Oranje, Brenet debuteert

Reacties

Het blijft maar afzeggingen regenen bij het Nederlands elftal. Na Quincy Promes en Terence Kongolo hebben ook Rick Karsdorp en Davy Pröpper aan bondscoach Danny Blind laten weten onvoldoende fit te zijn.

Karsdorp en Pröpper haken af voor Oranje, Brenet debuteert

Blind heeft direct gereageerd door Joshua Brenet bij de selectie te halen. De vleugelverdediger van PSV vervangt de aan zijn lies geblesseerde Feyenoorder Karsdorp en zit voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Brenet speelt bij PSV afwisselend rechts en links in de defensie. Afgelopen weekend kreeg hij als linksback de voorkeur boven Jetro Willems, terwijl hij op de rechterflank al regelmatig werd verkozen boven Santiago Arias. Daryl Janmaat was de eerste keuze van Blind om Karsdorp te vervangen, maar liet weten last te hebben van een schouderblessure.

Voor Pröpper, die zich zaterdagavond tegen FC Twente blesseerde aan zijn knie, heeft Blind vooralsnog geen vervanger opgeroepen. Steven Berghuis en Bruno Martins Indi werden zondag al opgeroepen in plaats van Kongolo en Promes.

Oranje oefent woensdag tegen België, zondag staat de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.