Noodgedwongen metamorfose Oranje in maand tijd

Reacties

Danny Blind heeft voor de interlands met België en Luxemburg heel wat reparatiewerk voor de boeg. Behalve de nodige afzeggingen heeft een flink aantal internationals een beroerde week achter de rug. VI zet een en ander op een rijtje.

Noodgedwongen metamorfose Oranje in maand tijd

Blind moet op weg naar het WK in 2018 bouwen aan een nieuw Oranje. Maar werken aan vastigheden en automatismen zit er voorlopig niet in. Van de veertien spelers die een maand geleden tegen Frankrijk (0-1) in actie kwamen hebben Davy Pröpper, Rick Karsdorp en Quincy Promes zich geblesseerd moeten afmelden. Invaller Jetro Willems is gepasseerd door Blind vanwege problemen bij PSV. Kevin Strootman is niet opgeroepen om te herstellen van wat pijntjes en hij is ook geschorst tegen Luxemburg.

Bovendien hebben de nodige wél aanwezige Oranje-internationals een teleurstellend weekend achter de rug. Maarten Stekelenburg kreeg zaterdag een voor hem ongekend pak slaag van Chelsea. De Everton-keeper incasseerde voor het eerst in zijn carrière vijf treffers.

De niet geheel fitte Daley Blind raakte bij Manchester United zijn basisplaats kwijt, terwijl Memphis Depay op Old Trafford niet meer tot de wedstrijdselectie behoort. Vincent Janssen moet bij Tottenham Hotspur inmiddels genoegen nemen met de rol van invaller. Virgil van Dijk verloor zondag met Southampton bij laagvlieger Hull City. Davy Klaassen kwam met Ajax niet verder dan een teleurstellend 2-2 gelijkspel tegen AZ.

Naast Jeffrey Bruma (3-0 succes met Wolfsburg bij SC Freiburg) en Georginio Wijnaldum (6-1 overwinning met Liverpool op Watford, al was hij invaller) is Bas Dost een van de drie spelers die tegen Frankrijk in actie kwamen en met een goed gevoel zijn entree maakt in Noordwijk. De spits leverde zondag met twee goals een aanzienlijke bijdrage aan de 3-0 zege op Arouca.

Opstelling Oranje tegen Frankrijk op 10 oktober 2016: Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum (62. Dost), Strootman, Pröpper (84. Willems); Promes (16. Depay), Janssen, Klaassen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.