Blatter blijft FIFA-baas ondanks strafrechtelijk onderzoek

Reacties

Sepp Blatter vindt het strafrechtelijk onderzoek dat vrijdag naar hem is geopend door de Zwitserse justitie geen reden om eerder op te stappen. De FIFA-president heeft maandag nog maar eens benadrukt 'niets illegaals of onbetamelijks' te hebben gedaan.

Blatter blijft FIFA-baas ondanks strafrechtelijk onderzoek

Blatter wordt ervan verdacht tv-rechten voor internationale toernooien in 2005 voor veel te weinig geld aan voormalig FIFA-topman Jack Warner te hebben verkocht. Ook ligt een transactie van circa 1,8 miljoen euro aan UEFA-baas Michel Platini, tevens zijn gedoodverfde opvolger als preses van de wereldvoetbalbond, onder de loep.

Blatters advocaat, Richard Cullen, stelde in een officieel statement dat het geld dat in 2011 is overgemaakt aan Platini niets meer is dan een 'valide compensatie' voor het werk dat de Franse oud-voetballer voor de FIFA heeft verricht. De 79-jarige Zwitser voegde er maandag bij zijn terugkeer op het hoofdkantoor in Zürich tijdens een vergadering met zijn stafleden aan toe dat hij niet uit eigen beweging opstapt.

Blatter kondigde afgelopen zomer al aan bij gebrek aan steun op 26 februari plaats te zullen maken voor een nieuwe FIFA-president. Hoewel hij tot die tijd de scepter wil blijven zwaaien, is niet uitgesloten dat de ethische commissie hem alsnog op non-actief zet. Dat orgaan van de FIFA is daar volgens de ethische code toe bevoegd, maar heeft tot dusverre niets van zich laten horen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.