Besiktas luistert feestelijke stadionopening op met zege

Besiktas heeft het eerste duel in de nieuwe Vodafone Arena winnend afgesloten. Bursaspor werd met 3-2 verslagen en daarmee ligt de club uit Istanbul op titelkoers.

Mario Gómez kreeg de eerste treffer in het vernieuwde stadion op zijn naam. De Duitse aanvaller opende de score in de 22ste minuut, waarna Bakaye Traore zes minuten later de gelijkmaker liet aantekenen. Een kleine tien minuten na rust bezorgde Alexis de thuisploeg opnieuw een voorsprong, waarna Gómez in de 58ste minuut vanaf elf meter in twee instanties al voor de 3-1 zorgde. Het betekende alweer zijn 21ste competitiegoal van dit seizoen.

Miroslav Stoch (ex-FC Twente) deed in de 71ste minuut nog wat terug namens de bezoekers, maar gaf met zijn treffer de score voor de bezoekers enkel nog een draaglijker aanzicht: 3-2. De wedstrijd kreeg in de absolute slotfase nog een rood randje, toen Ricardo Quaresma (Besiktas) en Hajime Hosogai (Bursaspor) met hun tweede gele kaart van de wedstrijd vervroegd in moesten rukken.

Door de zege kwam Besiktas op 66 punten na 28 speelronden. De lijstaanvoerder - met de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup negentig minuten binnen de lijnen - heeft daarmee een voorsprong van zes punten op naaste achtervolger Fenerbahçe, dat het woensdag nog opneemt tegen stadgenoot Galatasaray.