Fenerbahçe raakt zonder Van Persie achterop in titelstrijd

Reacties

Vier dagen voor de stadsderby tegen Galatasaray heeft Fenerbahçe verzuimd naast Besiktas aan kop te komen in de Turkse Süper Lig. Zonder Robin van Persie ging het mis op bezoek bij Konyaspor: 2-1.

Fenerbahçe raakt zonder Van Persie achterop in titelstrijd

Van Persie moest het uitduel met de huidige nummer drie aan zich voorbij laten gaan door spierklachten. Mogelijk mist de topscorer aller tijden van Oranje woensdag ook de kraker tegen Galatasaray. In dat geval heeft trainer Vítor Pereira met Fernandão (foto) in ieder geval een adequate vervanger in huis.

De 29-jarige Braziliaan stond bij afwezigheid van Van Persie in de spits en zorgde in de 41ste minuut met zijn 22ste goal van het seizoen voor de gelijkmaker. Dat was genoeg om de vroege openingstreffer van Dimitar Rangelov ongedaan te maken. Vlak voor tijd sloeg Konyaspor echter nogmaals toe in de persoon van Ali Camdali.

Het gat met Fenerbahçe is met zeven punten te groot om te dichten, maar Konyaspor drukte wel zijn stempel op de titelstrijd. Door de eerste competitienederlaag sinds 5 februari is winnen in de wegens terreurdreiging verplaatste derby tegen Galatasaray nu echt noodzakelijk. Koploper Besiktas kan maandag immers uitlopen naar zes punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.