Besiktas lost Fenerbahçe weer af als koploper

Fenerbahçe heeft Besiktas weer voorbij zien komen in de Turkse competitie. Doelpunten van Mario Gómez en Oguzhan Özyakup tegen Sivasspor (2-0) waren genoeg voor de wisseling van de wacht.

Fenerbahçe had Besiktas zaterdag afgelost dankzij een 3-1 overwinning op Mersin Idman Yurdu, maar een dag later moest de ploeg van Robin van Persie weer genoegen nemen met de tweede plaats.

Gómez zette Besiktas kort voor rust op het goede spoor door uit een strafschop zijn tiende treffer van het seizoen te maken. De penalty was toegekend na een overtreding op voormalig PSV'er Atiba Hutchison.

In de tweede helft bleef voor Besiktas de bevrijdende tweede goal lang uit. Pas in blessuretijd maakte Zaandammer Oguzhan Özyakup een einde aan de onzekerheid. Door het succes tegen nummer zestien Sivasspor heeft Besiktas weer een voorsprong van twee punten op Fenerbahçe en zeven punten op Galatasaray.