Gómez: 'Duitsland heeft een speler als ik nodig'

Reacties

Voor Mario Gómez is zijn terugkeer bij de Duitse nationale ploeg een bevestiging dat er zeker plaats is voor een diepe spits als hij.

Gómez: 'Duitsland heeft een speler als ik nodig'

Bondscoach Joachim Löw riep hem in september 2014 voor het laatst op, maar doet voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Nederland opnieuw een beroep op Gómez. Voor de dertigjarige spits een bevestiging dat ook de regerend wereldkampioen een echte aanvalsleider nodig heeft.

Op het WK 2014 kroonde Duitsland zich tot Weltmeister met een valse spits en had het Gómez niet nodig. De aanvalsleider van Besiktas, waar hij dit seizoen in de eerste elf competitiewedstrijden acht keer doel trof, meent echter dat ook een team als dat van de Duitsers een killer in de punt van de voorhoede nodig heeft.

'Het gaat niet echt om mij als ik zeg: Duitsland heeft mij nodig', zegt Gómez in gesprek met Kicker. 'Duitsland heeft namelijk altijd behoefte aan een afmaker. Dan bedoel ik niet expliciet een man in de spits, maar een speler die de kwaliteiten heeft om te scoren als hij in het strafschopgebied komt.'

Löw zag die kwaliteiten de laatste jaren in iets minder typische spitsen als Thomas Müller, André Schürrle, Mario Götze en Max Kruse, waardoor hij ruim een jaar lang geen beroep deed om Gómez. Maar voor de interlands van vrijdag (Frankrijk) en volgende week dinsdag (Nederland) mag laatstgenoemde weer hopen op speelminuten.

Karim Bellarabi meldde zich maandag niet bij Duitsland. De aanvaller van Bayer Leverkusen is vanwege een bovenbeenblessure niet inzetbaar tegen Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.