Benschop is op weg van Brest naar Fortuna Düsseldorf

Charlison Benschop gaat zijn loopbaan vervolgen bij Fortuna Düsseldorf. De vorig seizoen uit de Bundesliga gedegradeerde club wil de 23-jarige aanvaller van Stade Brest huren met een optie tot koop.

Benschop is op weg van Brest naar Fortuna Düsseldorf

'Ik denk dat het over twee dagen rond is', laat de voormalig speler van AZ, RKC Waalwijk en Jong Oranje weten. 'Het is een club met ambitie die direct in de Bundesliga wil terugkeren.'

Tijdens zijn debuutseizoen met Stade Brest degradeerde Benschop eind vorig seizoen als hekkensluiter uit de Ligue 1. Derhalve is de aanvaller een van de spelers die moet vertrekken. Het voorbije seizoen was Benschop géén vaste waarde bij het in Bretagne gevestigde Stade Brest en zijn jaarsalaris drukt zwaar op de begroting. Benschops contract loopt nog tot medio 2016.

Eind vorig seizoen sprak de aanvaller tegenover Voetbal International zijn voorkeur uit voor een rentree in de Eredivisie. Benschop zou ook worden gevolgd door Roda JC. Trainer Ruud Brood kent Benschop nog van hun gezamenlijke periode bij RKC Waalwijk. De Limburgers hebben recent evenwel Frank Demouge definitief vastgelegd. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen