Basisplaats voor Benschop, Lyon blijft aan leiding Ligue 1

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Girondins Bordeaux heeft de uitwedstrijd tegen Stade Rennes met 2-0 gewonnen • Namens de ploeg van trainer Francis Gillot waren Yoann Gouffran en Henri Saivet in de tweede helft verantwoordelijke voor de treffers • Bordeaux staat na de overwinning op de vierde plaats met 32 punten uit twintig wedstrijden • Rens heeft hetzelfde aantal punten uit hetzelfde aantal wedstrijden maar bezet op basis van het doelsaldo de vijfde plaats in de Franse Ligue 1 •

• Stade Brest heeft, met de Nederlander Charlison Benschop in de basis, drie belangrijke punten gepakt in de wedstrijd tegen Évian TG • Het uitspelende Brest werd na dertien minuten in het zadel geholpen nadat Bertrand Laquait de rode kaart kreeg voorgehouden door scheidsrechter Saïd Ennjimi • Twee minuten na de rode kaart was het Eden Ben Basat die met een strafschop zijn ploeg op voorsprong zette • Bruno Grougi bepaalde kort voor tijd namens Brest de eindstand: 2-0 • Door de overwinning staat de ploeg van aanvaller Benschop op een veilige dertiende plaats met 24 punten uit twintig wedstrijden • Évian blijft steken op de voorlaatste plaats •

• AS Nancy heeft een belangrijk punt gewonnen in de strijd tegen degradatie • Na een half uur spelen stond de hekkensluiter van de Franse competitie nog met 2-1 achter door doelpunten van Nolan Roux (Lille), Romain Grange (Nancy) en Dimitri Payet (Lille) • De eindstand werd pas acht minuten voor tijd bepaald door Nancy-middenvelder Thomas Ayasse • Nancy blijft ondanks het behaalde punt op de laatste plaats steken met twaalf punten uit twintig duels • Lille bezet na twintig speelronden de zevende plaats met dertig punten •

• Olympique Lyon won zaterdagavond nipt (2-1) van het laag geklasseerde Troyes door het winnende doelpunt van Samuel Umtiti • De ploeg van trainer Rémi Garde kwam na elf minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Maxime Gonalons, maar zag Benjamin Nivet nog voor rust de gelijkmaker namens Troyes aantekenen • Een kwartier voor tijd was het Lyon-verdediger Umtit die de wedstrijd besliste • Lyon blijft hierdoor koploper met 41 punten uit twintig wedstrijden, gevolgd door Paris Saint-Germain op drie punten, maar met een wedstrijd minder • • Olympiakos heeft met de nodige moeite ook de veertiende overwinning van het seizoen geboekt • De Griekse topclub moest op bezoek bij nummer vijf Levadiakos diep gaan om de drie punten binnen te slepen • Het winnende doelpunt viel uiteindelijk in de zevende (!) minuut van de blessuretijd • Doelpuntenmaker was Rafik Djebbour • Olympiakos is nog ongeslagen en met 45 punten uit zeventien duels koploper •