Belgische FIFA-bestuurder vrijgepleit van corruptie

Reacties

Michel D'Hooghe (69) ontloopt een straf voor corruptie. De Belgische bestuurder zou onder meer een dubieuze rol gespeeld hebben bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar, maar daar is volgens de ethische commissie van de wereldvoetbalbond niet voldoende bewijs voor.

Belgische FIFA-bestuurder vrijgepleit van corruptie

Volgens een artikel van The Daily Telegraph  in november  zou D'Hooghe op Qatar gestemd hebben in ruil voor een nieuwe baan voor zijn zoon, die in een Qatarees ziekenhuis aan de slag ging. De aantijgingen kregen een vervolg met een officieel onderzoek.

D'Hooghe, ex-voorzitter van de Belgische voetbalbond, lid van het uitvoerend comité en voorzitter van de medische commissie van de FIFA, erkende later tegen Die Welt dat hij duidelijkheid had moeten verschaffen over de situatie. Wel meende hij onschuldig te zijn.

Hoewel vrijgepleit vindt D'Hooghe dat zijn naam door het slijk is gehaald. 'Ik houd aan deze periode een bitter gevoel over', aldus D'Hooghe in de Belgische pers. 'Reputaties werden weer eens op willekeurige basis ter discussie gesteld. Maar toch wil ik niet leven met negatieve gevoelens. Ik wil me inzetten voor de vele sportieve, sociale en vooral medische projecten in de voetbalsport. Dat heb ik mijn leven lang gedaan.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.