FIFA verklaart beroep Garcia ongegrond

Reacties

De FIFA heeft het beroep van onderzoeksleider Michael Garcia tegen de samenvatting van zijn onderzoeksrapport naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 afgewezen. Garcia had het beroep aangetekend omdat hij het niet eens was met de conclusies die zijn collega Hans-Joachim Eckert had getrokken.

FIFA verklaart beroep Garcia ongegrond

De wereldvoetbalbond verklaart het beroep van Garcia dinsdag in een statement op de eigen website ongegrond. Garcia kan volgens de Ethische Code van de FIFA geen beroep aantekenen, omdat de conclusies van de samenvatting van het rapport op geen enkele manier wettelijk bindend zijn of straffen impliceren.

Garcia stelde vorige maand dat de 44 pagina's tellende publicatie van zijn bevindingen door Eckert, voorzitter van de Ethische Comissie van de FIFA, op veel punten een onvolledig en onjuist beeld schetste van de conclusies die de Amerikaan had getrokken in zijn veel uitgebreidere onderzoeksrapport van 350 pagina's, dat de FIFA om juridische redenen niet volledig wil publiceren.

In Eckerts verklaring stond dat de bidteams van Rusland en Qatar maar in zeer beperkte mate de regels hadden overtreden, maar niet voldoende om te spreken van corruptie. Wel zijn er inmiddels enkele individuen aangeklaagd door de wereldvoetbalbond zelf, onder wie Franz Beckenbauer en Michel D'Hooghe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.