Bekritiseerde Sneijder vreest niet voor hakbijl

Reacties

Wesley Sneijder maakt zich geen zorgen over zijn plek in het Nederlands elftal. De spelverdeler constateert dat hij op dit moment simpelweg de beste voetballer is op zijn positie.

Bekritiseerde Sneijder vreest niet voor hakbijl

Een gedurfde uitspraak, want Sneijder werd tijdens het debacle tegen IJsland (2-0 nederlaag) halverwege vervangen. Bovendien gaf bondscoach Guus Hiddink vorige week aan dat hij overweegt andere spelers te gaan opstellen. 'Als ik niet speel, dan is dat omdat er iemand anders op mijn positie beter is', aldus Sneijder tegen de NOS. 'Dan zal ik me schikken, maar ik denk niet dat er op dit moment iemand beter is.'

Minder beslissend
Sneijder is een van de meest gebruikte internationals van dit kalenderjaar. De speler van Galatasaray kwam in dertien van de vijftien interlands in actie. Hij ontbrak alleen in het oefenduel met Ecuador (vanwege clubverplichtingen) en de troostfinale tegen Brazilië op het WK (lichte blessure).

Wesley Sneijder viert zijn goal tegen Mexico in de achtste finale van het WK in Brazilië. Het was zijn vierde interlanddoelpunt in de afgelopen 34 interlands.
Wesley Sneijder viert zijn goal tegen Mexico in de achtste finale van het WK in Brazilië. Het was zijn vierde interlanddoelpunt in de afgelopen 34 interlands.

In al die duels begon Sneijder in de basis en negen keer maakte hij de negentig minuten vol. Toch drukt de ex-Ajacied minder vaak zijn stempel op Oranje dan voorheen, want hij maakte in 2014 pas één doelpunt (de 1-1 tegen Mexico in de achtste finale van het WK). Nederland scoorde dit kalenderjaar tot nu toe 24 keer, waarbij Sneijder slechts tweemaal de assist verzorgde.

Kritiek
Willem van Hanegem liet deze week in het Algemeen Dagblad weten dat de tijd van Sneijder in Oranje wat hem betreft op zijn einde loopt. Volgens De Kromme kan de Utrechter het fysiek niet meer aan: 'Hij ziet het nog wel, maar kan het niet belopen.' Wie Sneijder zou moeten vervangen, liet Van Hanegem in het midden. De huidige selectie van Oranje kent geen ander type-Sneijder. Georginio Wijnaldum en Ibrahim Afellay kunnen als nummer 10 uit de voeten, maar vullen die rol heel anders in.

Sneijder rekent er echter op dat hij tegen Mexico (woensdag) en Letland (zondag) aan de aftrap staat en wil een bijdrage leveren aan de wederopstanding van Oranje: 'Wij moeten onszelf uit deze situatie helpen. Er is genoeg kwaliteit en genoeg jong talent in deze ploeg. Nu moeten we zorgen dat we met z'n allen een sterk team vormen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.