Robben over opstappen Hiddink: 'Gaat niet gebeuren'

Reacties

Arjen Robben heeft maandag bij aankomst in Noordwijk aangekondigd dat Oranje het niet zo ver zal laten komen dat Guus Hiddink moet opstappen. De bondscoach kondigde vrijdag bij zijn persconferentie aan op te stappen als het Nederlands elftal zondag niet wint van Letland.

Robben over opstappen Hiddink: 'Gaat niet gebeuren'

De Oranje-internationals kwamen maandag in Noordwijk bijeen voor de komende twee interlands tegen Mexico (woensdag, oefenduel) en Letland. Dat laatste optreden is beladen door de uitspraken van Hiddink en de belabberde resultaten van Oranje in de EK-kwalificatiecampagne. Nederland heeft al zes punten achterstand op koplopers Tsjechië en IJsland.

'Het is logisch dat er veel onrust is, ik wil daar niet meer onrust aan toevoegen door nu te vertellen wat er allemaal intern besproken is', tekende de NOS op uit de mond van de Bayern München-aanvaller, die tegelijkertijd aangaf dat Hiddink in zijn ogen na het duel met Letland nog keuzeheer van Oranje zal zijn. 'Dat (opstappen, red.) gaat niet gebeuren, want we gaan winnen. Mochten we toch verliezen, dan is Hiddink niet de enige die moet opstappen', aldus Robben, die 'overtuigend winnen' als enige oplossing ziet voor de problemen en bevestigde met Hiddink over de ophef rond Oranje gesproken te hebben.

Fer
Leroy Fer meldde zich als vervanger van Ajacied Davy Klaassen, die zich vanwege fysieke ongemakken afmeldde. 'Natuurlijk heerst er druk', erkende Fer bij NuSport. 'Maar bij Oranje moeten we sowieso elk duel winnen. Dat de trainer dit aangeeft, doet wel iets extra's met de wedstrijd. Ik denk dat het voor eigen publiek ook iets makkelijker is. Als we winnen van Letland, en dat moet met deze spelers lukken, sluiten we 2014 goed af en kunnen we weer vooruitkijken.'

'Natuurlijk was ik graag meteen opgeroepen', ging de middenvelder van Queens Park Rangers, die aanvankelijk niet tot de selectie behoorde, verder. 'Het was een teleurstelling toen de trainer mij vrijdag belde. Hij vertelde dat hij moest kiezen tussen bepaalde middenvelders. Het gaat bij QPR redelijk, ik begin mijn draai te vinden en word belangrijk voor de ploeg. Om meteen bij de Oranje-selectie te zitten, moet het nog iets beter gaan.'

In navolging van Klaassen meldde maandag ook Nigel de Jong zich af. Het is nog niet duidelijk of Hiddink ook voor hem een vervanger oproept.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.